Katrine Lunde leverte en god kamp for Vipers.

Uavgjort for Vipers i Champions League

Rapid Bucuresti tar med seg ett poeng hjem til Romania etter at lagene spilte uavgjort 30-30 i Aquarama.

Etter en tøff start på årets Champions League, som endte med tremålstap mot franske Brest, var det lørdag duket for første hjemmekamp i den prestisjetunge turneringen. Der ventet rumenske Rapid Bucuresti til en jevn og tøff kamp.

Bortelaget stod for kampens tre første nettkjenninger, før Vipers åpnet sin målkonto fem minutter inn i kampen. Rapid Bucuresti var best i åpningsminuttene, og var foran med tre etter ti minutter.

Etter å ha ligget under fra start, hevet hjemmelaget seg betraktelig. Lois Abbingh satte to syvmeterskast på rad, før Merel Freriks fikk æren av å utligne til 10-10 etter halvspilt omgang.

Katrine Lunde stod fram mellom stengene, og de rosakledde viste bredden sin framover i banen. Vipers overtok ledelsen og initiativet i kampen, før Rapid Bucuresti meldte seg på igjen før hvilen. Lagene gikk til pause med stillingen 16-16.

Vipers Jamina Roberts i aksjon mot Rapid Bucuresti.

Katrine Lunde fortsatte å varte opp med gode redninger etter hvilen, men hennes lagvenninnene slet med å sette ballen i mål framover. Rapid Bucuresti kunne dermed øke til en tremålsledelse.

Ti minutter inn i omgangen utlignet Jamina Roberts til 22-22, før Mina Hesselberg sendte hjemmelaget i ledelsen. Lagene var helt jevnspilte, og da de gikk inn i kampens ti siste minutter var de fortsatt helt likt på stillingen 28-28.

Med fem minutter igjen på klokken var bortelaget et lite mål foran. Vipers slet med å komme seg til gode sjanser, men utlignet til 30-30 med to minutter igjen. Rapid Bucuresti hadde matchball med 20 sekunder igjen, men Katrine Lunde reddet Vipers i siste sekund. Kampen endte dermed 30-30.