Annonse
2024 Posten Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Barn-stussing-av-ball_640x360px.jpg

Tips til deg som er ny som trener for barn

Det kan være mye å sette seg inn i når man er ny som håndballtrener for barn. Her er noen råd og tips!

Er du usikker på hva du bør legge vekt på, eller hvilke temaer du skal velge, så anbefaler vi å ta en titt på Utviklingstrappa. Her finner du gode anbefalinger for de ulike fasene i et utviklingsløp, med riktig trening for ulike aldersgrupper.

Når du vet hva du ønsker å legge vekt på og trenger tips til øvelser til en økt, så er «Øvelsesbanken» og «Håndballfysisk» gode fagsider. Du vil også få kunnskap og gode verktøy som kan være nyttig når en planlegger økter.

I Øvelsesbanken finner du over 1.250 ulike øvelser for de ulike alderstrinnene. Så kan du sette sammen treningsøktene med de ulike øvelser i temaene forsvar, angrep, kontra-retur, målvakt, fysisk, samt mentalt og sosialt.

Håndballfysikk går i dybden og foreslår innhold og mengde på treningen. Her er det masse godt videomateriale å se på og la seg inspirere av.

På Idrettstinget våren 2021 ble det vedtatt at Trenerattesten skal være obligatorisk for alle som skal være trener i norsk barne- og ungdomsidrett. Trenerattesten tar deg gjennom de viktigste oppgavene og forventningene som stilles til deg som trener!

Her kan du ta Trenerattesten.

Bestemmelser for deg som trener barn

Vi anbefaler også at du setter deg inn i Idrettsforbundets Bestemmelser om barneidrett.

I håndball har vi en egen side for barnehåndball som også kan gi deg mange tips og nyttig info.

Ta trenerutdanning!

Ønsker du enda mer inspirasjon og kunnskap om hva du bør legge vekt på når du trener barn, så oppfordrer vi deg til å ta trenerutdanning.

Har du lyst til å ta trenerutdanning? Sjekk utdanningstilbudet i din region!