Mia Svele
Mia Svele og resten av Storhamar-jentene fikk det tøft i møte med Bucuresti.

Tap i Champions League for Storhamar

Tross en jevn førsteomgang, ble Bucuresti hakket for sterke for Storhamar-jentene. Det endte 28-32.

Storhamar møtte tøff motstand i București i sin andre kamp i Champions League, men de norske jentene viste styrke fra start. Etter uavgjort mot Metz i første gruppespillkamp, var de klare for å gi alt i møtet med det rumenske storlaget.

Storhamar åpnet kampen godt. Som vanlig hadde de høy fart i laget, og var også tøffe defensivt. Mathilde Rivas-Toft viste seg frem i åpningsminuttene og scoret tre raske mål. Det var jevnt mellom lagene, og etter syv minutter stod stillingen 5-5.

București klarte imidlertid å skaffe seg en liten ledelse halvveis i omgangen. Storhamar slet særlig med å stoppe linjespilleren deres og fremover var de noe upresise. Stillingen stod 10-7, og da hjemmelaget nok en gang satt ballen mellom stengene, tok Storhamar timeout. Det ga umiddelbare resultater, og Storhamar vant neste periode 3-0. De reduserte til 11-10 ti minutter før pause.

Til tross for at București beholdt initiativet inn mot pause, hang Storhamar godt med. Da dommerne blåste av omgangen, var stillingen 17-15 til hjemmelaget.

Hjemmelaget startet best etter hvilen, og det skulle ta fire minutter før Storhamar scoret omgangens første mål. Storhamar slet fortsatt med å stoppe Bucureștis sterke linjespiller, som fikk tre nettkjenninger på kort tid. Ti minutter ut i omgangen stod det 22-17 til hjemmelaget.

Selv om det var perioder med jevnt spill og Storhamar kom til flere gode sjanser, sto Bucureștis målvakt godt og hindret at de norske jentene tettet ledelsen. Ti minutter før slutt var Storhamar seks mål bak, med stillingen 26-20.

Det ble vanskelig å hente inn forspranget. București beholdt kontrollen helt inn, og selv om Storhamar kjempet godt, endte det til slutt med et 32-28-tap.

Storhamar-jentene spiller sin neste kamp i Champions League 22. september kl. 14 mot FTC-Rail Cargo Hungaria.