2024 Posten Cup

Trenerteam i Kolstad
Kolstad møtte tøff motstand i sin første kamp i Champions League.

Tap i Champions League-åpningen

Kolstad kjempet godt mot storklubben Barça, men måtte se seg slått 35-30 av det spanske laget.

Onsdag kveld startet Champions League sesongen for Kolstad, hvor de møtte fjorårets mesterliga-vinnere Barça i det første oppgjøret. Kolstad skal møte storlaget fra Barcelona i den første og den siste kampen i den innledende runden. Kolstad spiller i gruppe B denne sesongen, hvor de blant annet også møter Aalborg, som tapte finalen mot Barça i forrige sesong.

Sander Sagosen åpnet med kampens første mål i Trondheim Spektrum, men Barça kom like bak med utligningen og tok deretter ledelsen. Utover i omgangen holdt gjestene på ledelsen og kom foran 9-4, men Kolstad gjorde en skikkelig opphenting og reduserte til 7-9 like før halvspilt omgang.

Torbjørn Bergerud stod godt mot det spanske laget, men de kom seg til gode sjanser og dro igjen ifra med fem mål. Inn i omgangens siste ti minutter økte Barça ledelsen til 14-7, men Kolstad kjempet seg igjen inn i kampen og reduserte rommet til fire mål. I omgangens siste minutter var det gjestene som var sterkest, og de kom igjen foran med syv mål. Kolstad lå bak 13-20 til pause, og hadde en tøff jobb foran seg mot storlaget også i andre omgang.

Fra start i andre omgang viste Kolstad styrke på hjemmebane og reduserte den spanske ledelsen til 14-18 etter seks minutter. Barça økte ledelsen til fem mål, men hjemmelaget holdt det oppe og kom seg bak 22-25. Da tok det spanske laget en timeout.

Ut fra timeout reduserte Kolstad igjen og kom to mål bak for første gang siden kampens første minutter, men to kjappe scoringer fra Barça sendte gjestene foran med fire mål etter halvspilt omgang. Mot kampens slutt klaffet det ikke helt i angrepet for Kolstad, men de stod godt i forsvar. Det holdt ikke helt opp til en utligning, og Barça økte med ett mål og tok til slutt seieren 35-30.

I sin neste kamp i Champions League reiser Kolstad til Tyskland for å møte Magdeburg. Den tyske storklubben kom seg til Final4 i fjor, men endte på fjerdeplass. Den kampen kan du se på EverPlay, torsdag 19. september klokken 20:45.