Drammen spilte god håndball og har nå en solid mulighet for avansement.

Storseier i første European Cup-kamp

Drammen åpnet sterkt i European Cup mot Pallamano Conversano og vant stort. Stillingen ble 43-31.

Det var Pallamano Conversano som scoret kampens første mål, men Drammen tok umiddelbart kontrollen da de møtte det italienske laget i den første kampen i European Cup. Med fart fremover i banen og solid forsvarsspill, skapte de flere brudd og tvang italienerne til tidlige feil.

Det tok nesten syv minutter før italienerne fikk sin andre scoring, men da hadde Drammen allerede rukket å få et solid forsprang, med stillingen 7-2. Drammen styrte kampen med trygg hånd, men Pallamano Conversano viste også glimt av god flyt og hang godt med i kampen. Halvveis i omgangen stod stillingen 7-11.

Drammens målvakt sto solid bak forsvaret og kunne notere seg for flere fine redninger. Dette, kombinert med presise avslutninger fremover, sikret at Drammen beholdt en femmålsledelse også da det gjenstod ti minutter av omgangen. De skulle øke ledelsen til åtte mål flere ganger, men en viktig strafferedning av Pallamano Conversanos målvakt etterfulgt av en italiensk scoring i de siste sekundene, gjorde at lagene gikk til pause med stillingen 20-14 i Drammens favør.

Drammen plukket opp der de slapp etter pause og med sterkt forsvarsspill, som igjen førte til flere kontringer og enkle mål. Før italienerne rakk å finne veien til nettmaskene, hadde Drammen allerede scoret tre ganger, og stillingen stod 23-15.

Med full kontroll på kampen leverte Drammen fin håndball, skapte mange gode sjanser fremover, og målvakten fortsatte å stå godt. Det solide forsvaret sørget for at Pallamano Conversano aldri kom nærmere. Halvveis i omgangen hadde Drammen økt ledelsen til en timålsledelse, med stillingen 32-22.

De blåkledde gutta hadde ingen problemer med å kontrollere kampen inn til en komfortabel seier, som endte 43-31. Nå venter returoppgjøret på hjemmebane den 22. september kl. 18, hvor Drammen kan sikre avansement i European Cup.