Annonse
2024 Posten Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Silje Solberg-Østhassel Vipers.jpg
Silje Solberg-Østhassel spilte bra mot sine tidligere lagvenninner i Györ. Bildet er fra en tidligere kamp.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Nytt Champions League-tap for Vipers

Vipers fikk det tøft mot de regjerende Champions League-mesterne Györ, og tapte til slutt 27-22.

Vipers Kristiansand har hatt en tøff start på årets Champions League-sesong, og stod med ett tap og én uavgjort før dagens kamp. De rosakledde stod foran nok en tøff kamp da turen gikk til Ungarn og Györ, med flere norske spillere på laget. Blant annet skulle Silje Solberg-Østhassel møte laget hun løftet troféet med forrige sesong.

Det var jevnt i åpningsminuttene i Audi Arena Györ, hvor Solberg-Østhassel fikk en god start mellom stengene mot sine tidligere lagvenninner. Kampen var preget av godt forsvars- og målvaktspill, og stillingen var 5-4 etter halvspilt omgang.

Brasilianske Bruna de Paula var solid for hjemmelaget, som hadde et lite overtak på de norske jentene. Vipers slet med scoringseffektiviteten sin, og Györ kunne øke ledelsen. De grønnkledde kunne dermed gå til pause med en 14-9-ledelse.

Carin Strömberg Vipers.jpg
Carin Strömberg ble Vipers toppscorer mot Györ. Bildet er fra en tidligere kamp.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers var best like etter hvilen, før Györ igjen fortsatte å øke ledelsen. Sandra Toft stod bra bakerst, og gjorde det vanskelig for det norske laget å sette ballen i mål. Carin Strömberg stod fram for Vipers, som lå under 20-15 da det gjenstod et kvarter.

Györ hadde lenge en femmålsledelse, og hadde god kontroll i sluttminuttene. Norske Emilie Hovden fikk en god slutt på kampen, og de regjerende Champions League-vinnerne beseiret til slutt Vipers 27-22.

KAMPFAKTA
Champions League kvinner, gruppespill
Györ – Vipers Kristiansand 27-22 (14-9)
Audi Arena Györ
Toppscorer Vipers:
Carin Strömberg - 5 mål
Toppscorer Györ:
Emilie Margrethe Hovden - 6 mål
Utvisninger: 
Vipers 4x2min, Györ 3x2min