Annonse:
2024 Posten Cup
Annonse:
2024 Posten Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norway's head coach Thorir Hergeirsson reacts during the EHF Women’s European Championship semi-final handball match between Norway and France at the Arena Stozice in Ljubljana on November 18, 2022. (Photo by Jure Makovec / AFP)
Thorir Hergeirsson har ledet Håndballjentene i 15 år.
Foto: Jure Makovec / AFP / NTB

Hergeirsson gir seg som landslagssjef

Thorir Hergeirsson (60) går av som landslagssjef for Håndballjentene når kontrakten utløper ved årsskiftet.

EM i Østerrike/Sveits/Ungarn i desember 2024 blir dermed hans siste som hovedansvarlig for Håndballjentene. Hergeirsson ble ansatt i stillingen i 2009, etter å ha vært Marit Breiviks nærmeste støttespiller i trenerteamet.

- Jeg hadde et par uker ferie etter OL. Da jeg var ferdig med den, fremsto det klart for meg at det var riktig å stoppe, sier Thorir Hergeirsson.

- Jeg har kanskje 10-12 år igjen av yrkeslivet, og har lyst til å gjøre noe annet. Jeg har vært i håndballen på elitenivå siden begynnelsen av 1990-tallet, og det er en tid for alt. Det er riktig å avslutte etter EM i desember. Samtidig vil da en ny trener og et nytt team få en fireårsperiode, og det synes jeg er fair. Det har Norges Håndballforbund (NHF) alltid vært opptatt av, og det støtter jeg, sier Hergeirsson.

Les hele intervjuet med Thorir Hergeirsson her!

Med Hergeirsson som landslagssjef har Håndballjentene så langt vunnet 10 mesterskapstitler totalt – fem EM, tre VM og to OL.

- At Thorir Hergeirsson nå har bestemt seg for å gi seg som landslagstrener for Håndballjentene er vemodig, samtidig som det er til å forstå. Han har gjennom 30 år jobbet for og med norsk håndball – som dyktig fagperson, som klubbtrener, som viktig assistenttrener i teamet til Marit Breivik, og de siste 15 årene som trener og toppleder for Håndballjentene, oppsummerer håndballpresident Kåre Geir Lio.

- Og for noen resultater han har skapt sammen med sine! Sju medaljer på åtte år sammen med Marit, og deretter 16 medaljer – de fleste gull – som toppsjef. Han står som en bauta i norsk håndball og i norsk idrett. Norsk håndball vil savne ham ikke bare på grunn av resultatene, men også for måten han har utført arbeidet sitt på. Alltid ivrig, arbeidsom, kunnskapsrik og på stadig jakt etter utvikling og forbedring. En lagspiller som alltid har satt norsk håndball høyt og en strålende leder for det oppdraget og de menneskene han har hatt ansvaret for. Norsk håndball er Thorir evig takknemlig, sier Lio.   

Hergeirsson vil altså lede landslaget gjennom EM i Østerrike/Sveits/Ungarn, før hans kontrakt går ut 31. desember 2024. Forbundsstyret har i helga diskutert den videre prosessen på sitt møte i Bodø, og jakten på Håndballjentenes neste landslagssjef vil bli ledet av generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

- Det er flere andre oppgaver og kontrakter gjeldende for fremtiden som vi må bruke tid på i høst. Arbeidet er omfattende. Ambisjonen om å ha et landslag i verdenstoppen skal videreføres, så det er en krevende og viktig rolle som skal besettes. Jeg vil bruke tilstrekkelig tid på prosessen, samtidig som vi ikke ønsker at det skal ta mer tid enn nødvendig, sier Langerud.

For mer informasjon, kontakt:

Lars Hojem Kvam
Leder for medier og kommunikasjon i Norges Håndballforbund
Telefon: +47 91378430