Annonse
2024 Posten Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2022 Stine Bredal Oftedal og Katrine Lunde.jpg
Stine Bredal Oftedal og Katrine Lunde hedres av EHF.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

EHF-heder til to av Håndballjentene

Stine Bredal Oftedal og Katrine Lunde trekkes frem i forkant av EHFs gjeve kåring i desember.

EHF Excellence Awards er en årlig kåring i regi av Det europeiske håndballforbundet (EHF). Håndballspillere som har stått frem i europeisk håndball skal få velfortjent heder, og i juni ble Årets lag kåret med to norske jenter som beste spiller i sine posisjoner: Henny Reistad og Stine Bredal Oftedal.

Nå er Bredal Oftedal nominert som Årets spiller/MVP, en pris som skal deles ut under prisutdelingen i Wien 14. desember. Danske Line Haugsted og franske Chloé Valentini er også nominerte.

Ettersom sesongen endte før OL i Paris, ønsker EHF i tillegg å hedre europeiske spillere som stod frem under lekene med en egen, nyopprettet kategori.

Da er det svært gledelig at Håndballjentenes målvakt Katrine Lunde er første mottaker av ‘European Olympic Excellence Award’. På herresiden stakk danske Mathias Gidsel av med prisen. 

Lunde spilte formidabelt for Norge da Håndballjentene spilte seg til gull, og ble historisk i mesterskapet. Målvakten stod med en gjennomsnittlig redningsprosent på hele 41,8 i OL.

Les mer om kåringene her!