Fredrikstad Cup

Sterkt resultat for Elverum i Tyskland

Det ble et tøft førsteoppgjør for Elverum mot tyske MT Melsungen i kvalifiseringen til European League.

Elverum trakk den kanskje vanskeligste motstanderen i kvalifiseringen til European League i MT Melsungen. Men skal man leke med de store, må man beseire alle - uansett når!

Det ble imidlertid en målfattig start på kampen i Tyskland, og etter nærmere halvspilt førsteomgang viste måltavla bare 4-4. Derfra og mot pause tok hjemmelaget tildels over kontrollen, men kom aldri lenger fra enn to-tre mål. I omgangens siste spilleminutt utliknet Elverum til 12-12, men Melsungen klarte å sette ett siste før tida var ute, og var dermed i ledelsen til pause på 13-12.

I andre omgang økte MT Melsungen ledelsen noe, men Elverum holdt seg inne i kampen. Til slutt vant tyskerne 28-23, men håpet er på ingen måte ute for nok et europeisk eventyr på Elverum.

For å komme inn i EHF European League må MT Melsungen nemlig slås sammenlagt over to kamper, og returoppgjøret venter i Terningen Arena lørdag 7.september kl 17:00.

Gruppene til Europaligaen er allerede trukket av EHF. Dermed vet vi allerede nå kvilken gruppe vinneren i oppgjørene mellom Elverum og Melsungen skal inn i. Elverum ble trukket igruppe F, sammen med Porto, Vardar og vinneren av kvalifiseringskampen mellom islandske Valur og Spacva-Vinkovci fra Kroatia.

Her kan du lese mer om Elverum-kjempen Erik Thorsteinsen Toft som har vendt hjem igjen etter flere sesonger i Danmark, og hva han og Elverumtrener Børge Lund tenker om sesongstart i Tyskland.