2024 Opel
2024 Opel

, Norway vs Argentina, Women's Youth (U18) World Championship, Chuzhou, China, 16.08.2024, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Endelig ny seier for u-jentene!

U-jentene (LK06) beseiret Kina med tre mål i tirsdagens siste hovedrundekamp i VM. Nå venter plasseringsspill.

U-jentene kom på andreplass i gruppespillet i VM, og var med det kvalifisert til hovedrunden i mesterskapet. Det var Danmark som stod for tur i den første kampen. De norske jentene imponerte, men det var til slutt fjorårets sølvvinnere fra EM som trakk det lengste strået. Med dette tapet røk muligheten for kvartfinale for Norge, men VM er langt i fra over.

Tirsdag var verstnasjonen Kina motstander i andre hovedrundekamp. Kampen startet med få scoringer, og godt forsvarsspill begge veier. Etter snaut halvspilt førsteomgang var stillingen 4-4 og Kina tok time-out. Den var det åpenbart Norge som dro mest nytte av, for bare tre minutter senere hadde Norge scoret fem mål - og Kina ingen.

Fram mot pause spilte lagene jevnere igjen, og det var Kinas tur til å score fire på rad. I det pausesignalet gikk, fikk Norge tildelt 7-meter, som Othilie Liodden Holte satte trygt bak Kinas målvakt. Norge var med det foran 13-12 til pause.

Starten i andreomgang ble også jevn, og lagene fulgte hverandre de første minuttene. Deretter fikk Kina et lite overtak og var oppe i ledelsen på 17-15, men bare få minutter senere utliknet Norges Julia Hessen tl 17-17. Det ble så 18-18, før Norge satte kampens neste fem scoringer, og derfra og ut kampen var det Norge som styrte ballet. Og ballen.

Norge vant til slutt 27-24, og blir med det nummer tre i hovedrundegruppe 3. De skal nå spille om plassering fra 9 til 12, og spiller sin neste kamp torsdag klokka 0730 norsk tid, mot Montenegro. Kampen kan du streame direkte på Viaplay!