Oskar Hallerud Lindell
Oskar Hallerud Lindell gjorde mange gode redninger mot Sverige

U-gutta med uavgjort mot Sverige

U-gutta ledet lenge i åpningskampen i ScandIberico. En svensk redusering i sluttsekundene sørget for uavgjort.

U-gutta er for øyeblikket på samling i Sverige der de spiller ScandIberico Open. Turneringen blir guttas oppkjøring før EM i Podgorica braker løs 7. august. Norge møter Spania og Portugal senere i uken, men det var vertsnasjonen Sverige som stod for tur torsdag kveld.

Et påskrudd norsk lag sammen med veldig godt målvaktspill gjorde at Norge var i føringen i åpningsminuttene. Stillingen var 4-6 drøyt ti minutter ut i den første omgangen.

De norske gutta var dyktige bakerst i banen, og presset svenskene til feil. Etter noen raske mål hadde u-gutta opparbeidet seg en firemålsledelse, og det stod 9-13 med ti minutter igjen av omgangen.

Norge stod godt sammen bakover også de siste minuttene, og slapp kun til tre scoringer til før hvilen. I tillegg gjorde de alt rett i sluttsekundene og økte ledelsen med bare sekunder igjen på klokken. Det stod 12-18 da kampen var halvspilt.

Sverige fikk ikke tak på de norske gutta, og slet med å minske avstanden også etter sidebyttet. Før ti minutter hadde gått la Sveriges trener ned time-out-kortet. Norge hadde økt ledelsen ytterligere, og det stod 19-26 i Sverige.

SWE-NOR
Carl Colin Tønnesen takles av svensk spiller.

Svenskene hevet spillet sitt de neste ti minuttene, og Norge hadde større problemer med å komme til i angrep. Sakte, men sikkert knappet de ned på den norske ledelsen, og med drøyt ti minutter igjen var det fire mål som skilte lagene. Stillingen var blitt 24-28.

U-gutta holdt Sverige på avstand en liten stund til, men det var svenskene som hadde mest flyt i sluttminuttene. De norske gutta spilte seg til mange gode sjanser, men Sveriges målvakt virket å være i det umulige hjørnet, og avstanden ble stadig mindre. Med tre sekunder igjen av kampen, utlignet Sverige og det hele endte 31-31.

U-gutta møter Spania kl. 17.00 fredag 2. august. Kampen kan følges på handbollplay.se