2024 Opel
2024 Opel

U-gutta (LM06) kunne juble for seier i kampen om 7. plass i EM.

U-gutta avsluttet EM med seier mot Spania

U-gutta møtte Spania til et jevnt og målrikt oppgjør i siste kampen i EM, som endte med seier 38-37.

Etter å ha møtt tøff mostand i hovedrunden i EM, var det plasseringskamper som ventet for U-gutta denne helgen. Etter tap mot Tyskland i den første kampen, var det Spania som ventet for Norge i kampen om 7. plassen.

Spania startet kampen med å gå opp i ledelse 3-0 før Norge fikk inn sin første scoring. U-gutta kjempet for å ta igjen den ledelsen spanjolene fikk fra start og kom til utligning 6-6 like før halvspilt omgang.

Utover i omgangen fulgte de to lagene hverandre tett, men like før slutt kom Norge foran med ett og gikk til pause på stillingen 18-17.

Carl Colin Tønnessen storspilte mot Spania med 15 scoringer, og ble kåret til banens beste i den siste EM-kampen.

I andre omgang tok Spania tilbake ledelsen og kom foran med fire mål etter to mintter, men de norske u-gutta slapp seg ikke ned. Etter en skikkelig opphenting utlignet de til 29-29 og tok derfra ledelsen.

Det ble spennende til siste slutt i den avsluttende kampen i mesterskapet. I de siste minuttene lå Norge foran med ett, før de spikret seieren med økning til tomålsledelse i kampens siste minutt. Det endte til slutt med norsk seier 38-37 og U-gutta sikret seg 7. plassen i EM.