Annonse:
Fredrikstad Cup
Annonse:
Fredrikstad Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Erik Toft og Børge Lund under Avkast 2024/25 i Oslo.
Erik Toft og Elverum-trener Børge Lund er klare for en ny sesong. Her fra Avkast for REMA 1000-ligaen i august 2024.
Foto: Svein André Svendsen

Toft tilbake i Norge: - Det smeller fra start

Etter syv år i Danmark, vender Erik Toft tilbake til norsk håndball. Sesongen åpner med e-cupkval mot Melsungen.

- Det blir tøft. Vi møter et veldig bra lag, men vi ser muligheter. Målet er å dra ned til Tyskland og få et bra resultat der, før vi forhåpentligvis kan overraske hjemme i et fullsatt Terningen Arena. Det smeller fra start, og vi gleder oss!

Det sier Erik Toft foran det første av to oppgjør mellom Elverum og MT Melsungen i kvalifiseringen til European League. Vinneren av de to kampene går videre til gruppespillet.

Vil utfordre Kolstad

Den hardtskytende bakspilleren signerte for Mors-Thy i 2017 og har siden den gang bodd og spilt håndball i Danmark. I 2021 ble Toft pokalmester med klubben etter seier over Aalborg i finalen.

Nå håper han at barndomsklubben Elverum kan hanskes med Kolstad i REMA 1000-ligaen.

- Vi ønsker å kjempe helt i toppen. Det er klart vi vil vinne, men vi vet at det blir tøft. Det er flere bra lag, ledet an av Kolstad som har vært det beste laget de siste sesongene. Det blir tøft, men vi var nære på i fjor, sier han.

Norges to beste herrelag kjempet med nebb og klør i sluttspillet før sommeren. Tre finaler og fem ekstraomganger måtte til for å kåre en vinner. Elverum tok første stikk da de to lagene møttes i en treningskamp i forrige uke.

- Jeg synes det ser bra ut. Vi startet litt varierende med to tap i oppkjøringen, men nå har vi fått mer flyt i spillet og lært hverandre å kjenne. Det begynner å se bra ut.

Inviterer til rekordkamp

I oktober møtes lagene i første gjeldende kamp denne sesongen når Elverum inviterer til rekordkamp i Håkons Hall.

- Det blir gøy! Vi går for ny rekord, så folk må kjenne sin besøkelsestid og komme på kamp. Vi håper på fullt hus, sier 31-åringen.  

Hva skal til for å slå Kolstad denne sesongen?

- Vi må spille bra håndball og ha marginene på vår side. Det har vi troen på at vi kan få til.

Se MT Melsungen - Elverum lørdag kl. 18.30 på Melsungens Facebook-kanal. Vil du se returoppgjøret live 7. september? Billetter til hjemmekampen i Terningen Arena kan kjøpes her

Les mer om norske lag i e-cup
Les mer om REMA 1000-ligaen