Maia Matre Hagenes
Maia Matre Hagenes ble U-jentenes toppscorer med seks mål.

Tap for U-jentene i SOC-turneringens første kamp

U-jentene (LK06) fikk god match mot Danmark, og spilte mye god håndball. Det ble likevel tap til slutt (29-23).

U-jentene (LK06) spiller SOC i forkant av VM i Kina i august. Her møter de Danmark, Sverige og Frankrike. I dag var det førstnevnte som stod på motsatt banehalvdel.

Kampen startet godt for U-jentene. Forsvaret satt og de tok initiativ i kampen, noe som ga dem en tidlig ledelse på 3-1. Utover i kampen slet de norske jentene med å sette ballen i mål, mens danskene var gode til å utfordre i midtsektor. U-jentene ble liggende litt bakpå, og klarte ikke helt å hente inn forspranget Danmark etter hvert fikk. Til pause ledet Danmark 16-13.

Det ble litt for mange bomskudd og tekniske feil i kampen til at de klarte å hente inn igjen ledelsen. Det var likevel mange gode prestasjoner i kampen. Kantene stod godt i forsvar og fikk snappet flere baller. I tillegg var det flere ting som var bra, og det klaffet godt i perioder - både fremover og bakover i banen. U-jentene kom også til mange gode sjanser, men den siste avslutningen satt ikke helt i dagens kamp.

Trener Ane Mållberg er likevel godt fornøyd med kampen, og ser frem til de neste to kampene.

– Det som er viktig for oss i disse kampene er å ha fokus på oss selv. Vi ønsker å jobbe mot de målene vi setter oss og de arbeidsoppgavene vi har. Så skal vi ta steg på de tingene som ikke fungerte i dag, og ta med det gode vi gjorde, forteller hun.

U-jentene møter Sverige i morgen, 02. august, klokken 16.00.