SWE-NOR

Portugal ble for sterke i ScandIberico

U-gutta (LM06) sin siste kamp før EM ble av det tøffe slaget, da Portugal beseiret Norge 38-24.

Etter uavgjort mot Sverige og tap mot Spania, var det lørdag klart for siste kamp i ScandIberico for U-gutta.

Kampen var målrik og lagene jevnspilte i åpningsminuttene. Ti minutter inn i den første omgangen var portugiserne foran 6-5. U-gutta gikk inn i en periode med flere tekniske feil og bomskudd, og portugiserne kunne kontre inn flere mål, men flere ble også stoppet av den norske målvakten.

De norske gutta spilte godt etablert angrepsspill, men slet med å overliste den portugisiske målvakten, og 7-6 hadde blitt til 14-6 ti minutter før pause. August Lind Oma endte Norges ti minutter lange måltørke, men klarte ikke å redusere Portugals ledelse. Stillingen var 22-11 til pause.

Lagene var mer jevne like etter hvilen, men Portugiserne hadde fortsatt initiativet i kampen. Portugal fortsatte å spille med høyt tempo og viste fram sin skuddstyrke fra bak i banen. Med kvarteret igjen hadde Portugal økt til 30-15.

U-gutta fortsatte å kjempe, og flere spillere noterte seg på målscorerlista. Portugiserne holdt oppe trykket hele kampen, og gav seg ikke før måltavlen viste 38-24. U-gutta måtte dermed se seg slått i generalprøven.

Neste uke starter EM i Montenegro, hvor Norge spiller sin første kamp på onsdag mot Ukraina kl. 12.00. Kampene sendes på handball-globe.tv, og all Informasjon om mesterskapet finner du her.