Annonse:
20240819 Fjordcup
Annonse:
20240819 Fjordcup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NOR-FRA OL-finale
Håndballjentene har hatt et fantastisk mesterskap, og vant til slutt fortjent mot Frankrike 29-21.
Foto: Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

OL-gull til Håndballjentene!

Håndballjentene leverte stort mot vertsnasjonen under fantastiske rammer i Lille. OL-gull er et faktum!

Håndballjentene var tilbake i OL-finalen for første gang siden 2012, med kaptein Stine Bredal Oftedal i sin siste kamp for Norge. Etter en sterk semifinale mot Danmark, ventet nå Frankrike – laget som slo dem i fjorårets VM-finale. Med 27.000 tilskuere i hallen i Lille, var scenen satt for et spennende oppgjør mot vertsnasjonen.

Det norske forsvaret stod stødig fra start, men de ble litt for tøffe i enkelte situasjoner. Det førte til en tidlig straffe for Frankrike, som også sikret kampens første scoring. De franske jentene fortsatte å presse på og tok raskt en tidlig ledelse på 4-1, før Norge endelig fikk sin første scoring etter fire minutter, signert Sanna Solberg.

Håndballjentene fant rytmen, med Nora Mørk som tok ansvar og ledet an i angrep i åpningsminuttene. Etter ti minutter stod det 5-4 til Norge. Lagene fulgte hverandre tett, med målvakter som leverte sterke prestasjoner i begge ender av banen. Med ni minutter igjen, gikk Frankrike opp i en tomålsledelse på 10-8, men de norske jentene spilte godt fremover i banen. Det ga uttelling, og fem minutter før pause kunne Henny Reistad utligne til 11-11.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NOR-FRA OL-finale
Henny Reistad ble norsk toppscorer med åtte mål.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mot slutten av omgangen tok Norge igjen kontrollen. Med halvannet minutt igjen til pause, satte Nora Mørk en straffe sikkert i mål og sendte Norge opp i ledelsen. Camilla Herrem fulgte opp med en viktig scoring, og like før dommeren blåste for pause, klinket Stine Bredal Oftedal til med en suser i siste sekund. Håndballjentene kunne dermed gå til pause med en tomålsledelse, 15-13, og et sterkt momentum i OL-finalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NOR-FRA OL-finale
Stine Bredal Oftedal leverte nok en solid kamp, i det som var hennes siste kamp i landslagsdrakta.
Foto: Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Andreomgang startet sterkt for Norge, med Kari Brattset Dale som satte inn to raske scoringer og økte ledelsen til 17-14. Tross noen tekniske feil fra Norge, klarte ikke de franske jentene å utnytte dette. Det hakket litt for begge lag, og det tok hele syv minutter før neste scoring. Den var heldigvis norsk, noe som ga Norge en firemålsledelse.

Norges forsvar viste styrke, og etter at Frankrike scoret i sitt første angrep i omgangen, gikk det nesten ti minutter før de klarte å finne nettet igjen. I mellomtiden økte de norske jentene ledelsen ytterligere, og hadde en komfortabel seksmålsledelse elleve minutter ut i omgangen.

Etter å ha bygget opp en solid ledelse, måtte Norge stå imot et fransk lag som nektet å gi seg. Frankrike hentet inn to mål, og stillingen var 21-17 halvveis i omgangen. Henny Reistad viste imidlertid klasse fremover på banen, og sammen med resten av laget, samt en strålende Katrine Lunde i mål, økte Håndballjentene ledelsen igjen. Med ti minutter igjen å spille ledet jentene 24-17.

Men kampen var ikke over. De neste minuttene ble tøffe for Norge, som slet med å få ballen i mål. Frankrike utnyttet dette og kom sakte, men sikkert nærmere. Med seks minutter igjen var stillingen redusert til 24-20. Likevel beholdt Håndballjentene roen. Med viktige scoringer fra Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale, var ledelsen tilbake på seks mål.

NOR-FRA OL-finale
Kari Brattset Dale var solid i det norske forsvaret.
Foto: Eloisa Lopez / Reuters / NTB

De siste minuttene handlet om å kontrollere kampen, og da sluttsignalet lød, kunne Håndballjentene endelig slippe jubelen løs. Med en imponerende 29-21-seier sikret de sitt etterlengtede OL-gull og kunne krone seg som OL-mestere for tredje gang i historien. Vi gratulerer!

Det var Danmark som tok bronsemedalje etter at de vant 30-25 mot Sverige tidligere i dag.

KAMPFAKTA
OL kvinner, finale
Norge – Frankrike 29-21 (15-13)
Pierre Mauroy Stadium, Lille, Frankrike
Toppscorer Norge: Henny Ella Reistad med 9 mål
Toppscorer Frankrike: Orlane Kanor med 5 mål
Utvisninger: Norge 3x2 min., Frankrike 0x2 min.

Fullstendig kamprapport
IHFs mesterskapsside
Mer om Håndballjentene