Pernille Rø
Pernille Rø fikk også god hjelp av forsvaret mot Frankrike, men spilte en knallkamp og hadde opp mot 50% redninger.

Knepent ettmålstap for u-jentene i SOC

U-jentene (LK06) ledet gjennom stort sett hele kampen mot Frankrike, men tapte til slutt 23-24.

U-jentene (LK06) spiller SOC i forkant av VM i Kina i august. Torsdag møtte de Danmark i første kamp, mens Frankrike altså var motstander fredag.

Det ble et jevnt oppgjør, mellom to gode håndball-nasjoner, og til pause var Norge foran 12-10.

Også gjennom andre omgang ledet Norge stort sett hele veien, før Frankrike snek seg foran i sluttminuttene. Norge hadde muligheten til å utligne med få sekunder igjen, men lyktes ikke med det, og måtte dermed se seg beseiret 23-24.

Trener Ane Mällberg var allikevel kjempefornøyd etter kampslutt:
- Vi tok et kjempesteg videre fra kampen i går, og spilte totalt sett en mye bedre kamp i dag! Vi slapp inn færre mål enn målsetningen vår, og mot et lag som Frankrike er det veldig bra å slippe inn bare 24 mål!

Hun forteller videre om et kontringssterkt fransk lag, som i dag møtte overmakten i det norske forsvaret:
- I dag var vi virkelig gode på returspillet, så Frankrike scoret svært få kontringsmål! I tillegg var Pernille solid bakerst, og sammen med forsvaret drev hun de franske jentene ut i frustrasjon til tross for at de endte med å vinne.

For u-jentene avsluttes SOC med kamp mot Sverige lørdag klokka 1000, som den siste oppladningskampen før VM i Kina.

U18-VM arrangeres i Chuzhou, Kina 14.-25. august. U-jentene møter der Kasakhstan, Argentina og Ungarn i gruppespillet.