Annonse:
Fredrikstad Cup
Annonse:
Fredrikstad Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240828 Mediene flokket seg på Avkast.jpg

Medieinteressen er større enn noen gang

Det kokte på Scandic Helsfyr Hotell i Oslo da årets AVKAST ble arrangert, onsdag.

Avkast har blitt selve symbolet på at en ny håndballsesong bare er dager unna. Da samler Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund én spiller- og én trenerrepresentant fra alle REMA 1000-ligalagene i Oslo. Alle landets mediehus, store og små, de tradisjonelle og de nye, blir invitert, og interessen har aldri vært større enn den er i år.

- Vi har holdt på med dette hvert eneste år siden 2007 (unntatt i covidtiden), og dette er det største Avkast-arrangementet vi noen gang har hatt. Vi er 130 stykker her i dag, og mediedekningen har aldri vært større, sier en veldig godt fornøyd Kirsten Birkeland, kommunikasjonsansvarlig i Norges Håndballforbund.

- Denne sesongen kommer vi til å sende flere REMA 1000-ligakamper, direkte på våre lineære kanaler, enn vi noen gang tidligere har gjort, forteller Harald Bredeli. Foto: Magnus Gulliksen

Rettighetshaver TV 2 var naturligvis på plass under Avkast, og deres satsning på REMA 1000-ligaen er større enn noen gang.

- Vi planlegger flere kamper enn noen gang på direktesendt lineær-TV denne sesongen, både på TV 2 Hovedkanalen og på TV 2 Sport (1 og 2). I tillegg blir alle kamper å finne på TV 2 Play, forteller TV 2-nestoren, Harald Bredeli, fra scenen under Avkast.

Men det var ikke bare rettighetshaveren som var på plass av mediene. Så og si hele den skrivende riksdekkende pressen var på plass, i tillegg til en rekke lokalaviser og klubbenes egne sosiale medier-team. Sjeldent, eller aldri, har det vært produsert så mye håndballinnhold på en og samme dag. NRK var naturligvis også på plass, og til tross for manglende rettigheter til å vise kamper fra REMA 1000-ligaen er håndballen viktig for statskanalen.

- Det er klart at en idrett som håndball er viktig for oss, selv om vi ikke kan viser kamper fra REMA 1000-ligaen, forteller NRKs Frode Søreide, for anledningen utstyrt med både mikrofon og videokamera.

NRK´s Frode Søreide var på plass med kamera og mikrofon. Foto: Magnus Gulliksen

- Vi har rettigheter til å dekke alle mesterskap på radio, og vi skal vise håndball i neste OL, og da er det naturligvis viktig for oss å holde oss oppdatert på det som skjer her hjemme. Vi er alltid på jakt etter de gode historiene, fortsetter Søreide.

Frode Søreide tror landslagenes suksess er mye av årsaken til den økende interessen rundt topphåndballen i Norge.

- Det er klart at OL-gull og gode landslagsresultater betyr mye, men flere og flere klubblag gjør det bra i Europa også. Vipers har vært med og dominert lenge, men Elverum, Kolstad, Storhamar og flere andre lag har også vist gode resultater i Europa. Det er klart det betyr mye for interessen over hele landet, og det har gitt håndballnorge ett løft som klubbene har blitt flinkere og flinkere til å utnytte, forklarer Frode Søreide.

Også «de nye mediene» var på plass under Avkast. Her blir Bjarte Myrhol intervjuet av gutta i håndballpodcasten, Feil Sperre. Foto: Magnus Gulliksen