Marit Røsberg Jacobsen ble Norges toppscorer med seks mål i kvartfinalen.

Klare for semifinale etter storseier mot Brasil

De norske kantspillerne briljerte da Norge leverte stort i Lille og vant kvartfinalen 32-15 over Brasil.

Etter tap i den første kampen i OL har det vært seier på seier for Håndballjentene. De norske jentene stod som vinnere av gruppe A etter den innledende runden i Paris. Tirsdag var de på plass i Lille i Frankrike og klare for kvartfinale mot Brasil, som ble nummer fire i sin gruppe.

Håndballjentene åpnet med kampens første mål og kom raskt opp i en ledelse. Etter syv minutter var de norske jentene foran 5-1 og Brasil så seg nødt til å ta en timeout. Norge viste både fart og styrke i angrepet og stoppet Brasil i forsvaret. Etter halvspilt omgang satte Stine Bredal Oftedal inn Norges tiende scoring, hvor de gulkledde samtidig hadde fått tre scoringer bak det norske forsvaret.

De blåkledde fortsatte å øke ledelsen i Lille, mens Brasil prøvde flere variasjoner for å holde seg i kampen. De gjorde også et målvaktbytte like før omgangens siste ti minutter, hvor Norge lå foran med åtte mål.

Solberg-Isaksen kunne signere for fire scoringer i første omgang.

Det sør-amerikanske laget reduserte den norske ledelsen med to mål, men med kontringer fra Sanna Solberg-Isaksen og Camilla Herrem kom de norske jentene igjen foran med åtte mål. Brasil tok sin andre timeout like før omgangens slutt, men det var lite de kunne gjøre for å stoppe de norske jentene. Åtte mål ble stående inn til omgangens slutt, hvor Norge gikk ledende til pause på stillingen 16-8.

I andre omgang startet Brasil med syv mot seks i angrep, men de norske jentene snappet ballen og satte omgangens første scoring rett i det åpne målet. Brasil svarte med en rask scoring, men de norske jentene fikk igjen satt ballen i det åpne målet og økte ledelsen til 18-9. Tre minutter ut i andre omgang økte Norge ledelsen med ytterligere ett mål og kom for første gang foran med ti mål.

To raske scoringer fra Marit Røsberg Jacobsen sendte Norge foran med 22-11 etter ti minutter. På andre banehalvdel kom ikke Brasil til gode sjanser, som gjorde at de norske jentene kunne øke ytterligere. Like før halvspilt andreomgang satte Veronica Kristiansen ballen i mål og økte ledelsen til 24-11. Da tok Brasil sin tredje og siste timeout.

Camille Herrem scoret fem mål i kampen mot Brasil.

Inn i kampens siste ti minutter lå de norske jentene 15 mål foran på 27-12, men fortsatte å øke ledelsen. Håndballjentene ledet i sluttminuttene med seksten mål, men i det siste minuttet økte de ledelsen igjen og vant til slutt 32-15.

Håndballjentene er med det klare for semifinale mot Danmark, som tidligere tirsdag slo Nederland i sin kvartfinale. Semifinalenser du torsdag 8. august klokken 21:30 på TV Norge/Max.

I den andre semifinalen skal vertsnasjonen Frankrike møte Sverige kl. 16.30.