De norske jentene kunne juble da dommeren blåste av kampen.

Håndballjentene er klare for OL-finale!

Det er 12 år siden sist - nå skal de norske Håndballjentene få oppleve finale i de olympiske lekene igjen.

Etter en overbevisende seier mot Brasil på tirsdag, var Håndballjentene klare for sin femte strake OL-semifinale. Motstanderne var de godt kjente danske jentene, som vant sin kvartfinale mot Nederland.

Kari Brattset Dale åpnet ballet med to flotte scoringer, mens Katrine Lunde fulgte opp med flere gode redninger i andre enden av banen. Forsvaret satt som det skulle, og dermed var det de norske jentene som tok ledelsen i åpningsminuttene.

Danmark fikk riktignok en redusering, men det var også alt de fikk til de første ti minuttene. Med solid defensivt arbeid og godt målvaktsspill, holdt Norge Danmark på avstand, og stillingen var 4-1 etter ti minutter.

Det snek seg imidlertid inn noen tekniske feil, samtidig som at de norske jentene brente flere sjanser. Den danske keeperen viste klasse, som bidro til at de kunne spille seg opp til 4-4. Det hadde vært en målfattig førsteomgang så langt, hvor stillingen stod 6-5 etter 20 minutter

Thale Rushfeldt Deila kom inn med friske bein og bidro med to kjappe scoringer og solid forsvarsspill. Det ga Norge et lite pusterom, men danskene hang fortsatt godt med. Kari Brattset Dale fortsatte sitt sterke spill og satte inn sin fjerde scoring, noe som ga Norge en 10-8-ledelse. Lunde vartet opp med enda en viktig redning, og med en scoring i åpent mål minuttet før pause kunne Håndballjentene øke ledelsen til 11-8.

NOR-DEN Semifinale
Katrine Lunde leverte nok en strålende kamp mellom stengene, og reddet omtrent halvparten av de danske skuddene i førsteomgang.

Det var like tendenser i starten av andreomgang, med gode redninger i begge ender av banen. Syv minutter ut i omgangen snappet Camilla Herrem ballen og Maren Aardahl satte ballen sikkert i nettveggen. Stillingen stod 14-9.

Mens danskene slet med å score mål, fløt det godt for de norske jentene som kunne juble for en seksmålsledelse ti minutter ut i omgangen. Den andre danske reduseringen kom like etter.

Det var flere som noterte seg på scoringslista, deriblant Kristine Breistøl som kom inn og scoret flere fine mål for Norge. Etter en timeout, prøvde danskene seg på 7 mot 6-spill, noe som også ga uttelling. De kom inn i en god periode og spilte best de neste minuttene. Etter straffescoring fire minutter før slutt hadde de redusert til 23-19.

Det ble noen spennende sluttminutter, men Håndballjentene beholdt roen og kunne til slutt juble for seier og OL-finale. Kampen endte til slutt 25-21 til de norske jentene.

Dermed møter Håndballjentene vertsnasjonen Frankrike i finalen. Kampen spilles på lørdag, 10. august, kl. 15. Den kan følges på TVNorge og Max.

Danmark møter Sverige i bronsefinalen. Den spilles lørdag kl. 10.