NOR-GER
Henny Ella Reistad var god og scoret åtte mål mot Tyskland.

Håndballjentene avsluttet gruppespillet med seier

Håndballjentene spilte en god kamp mot Tyskland, og vant 30-18 i siste kamp før OL-kvartfinale.

Etter en tøff start på OL, med tap i første kamp, har Håndballjentene vunnet de neste kampene og allerede sikret seg kvartfinaleplass. Nå kjemper Norge om førsteplassen i gruppe A sammen med Danmark og Sverige.

Katrine Lunde, som har storspilt så langt i sitt femte OL, åpnet kampen med to strafferedninger etter at det norske laget dro på seg to utvisninger de første ti minuttene. Likevel var det Tyskland som kom best i gang i gruppespillets siste kamp.

Etter en svak åpning hadde Håndballjentene overtatt initiativet og økt tempoet i angrepsspillet. 1-3 ble til 7-3, og tyskerne tok time-out. Håndballjentene spilte seg fram til gode sjanser framover, og kunne øke ledelsen til 11-6 ti minutter før pause.

Lunde fortsatte å varte opp med redninger bakover. I angrep brukte Norge bredden i laget, og fortsatte å lyktes med å bruke sine rutinerte linjespillere. Henny Ella Reistad satte sitt fjerde mål og sendte Norge opp i en 14-8-ledelse til pause.

NOR-GER
De norske jentene hadde god kontroll i første omgang.

Det var tydelig to lag som ønsket å kjøre høyt tempo etter hvilen. Det norske laget fikk ikke angrepsspillet til å sitte innledningsvis i den andre omgangen, og tyskerne kunne redusere ledelsen. Etter 40 minutter spilt var stillingen 18-14.

Håndballjentene slet med å overliste den tyske målvakten i angrep, til tross for at de spilte seg fram til gode sjanser. Stine Bredal Oftedal var sentral framover i banen, og Norge kunne igjen øke ledelsen etter en treg start på omgangen.

Med ti minutter igjen av kampen viste måltavlen 23-16 i norsk favør. Reistad viste fram skuddstyrke i angrep, og det norske forsvarsspillet hadde hevet seg betraktelig bakover. Vilde Ingstad, som var god i kampen mot Tyskland, måtte ut med skade i sluttminuttene, og var et skår i gleden til tross for gode prestasjonene på banen.

NOR-GER
Vilde Ingstad leverte en god kamp før hun måtte ut med skade.

Håndballjentene seilte til slutt inn til en solid 30-18 seier i siste gruppespillkamp, og sikret gruppeseieren i gruppe A! De norske jentene skal dermed møte Brasil i kvartfinalen som spilles tirsdag 6. august.