Annonse:
Fredrikstad Cup
Annonse:
Fredrikstad Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Camilla Herrem og Silje Solberg-Østhassel
Foto: Svein André Svendsen

Fra OL-eventyr til REMA 1000-ligaen

Camilla Herrem og Silje Solberg-Østhassel har landet etter OL. Nå er det helgas seriestart som gjelder.

Silje Solberg-Østhassel og Camilla Herrem var blant de 15 norske spillerne som kom hjem fra Frankrike med OL-gull midt i august. Onsdag var begge i Oslo i forbindelse med den tradisjonsrike Avkast-seansen – et sikkert tegn på at vi endelig står foran seriestart i REMA 1000-ligaen.

Der Herrem som vanlig er å finne i Solas tropp sesongen 2024/2025, er Solberg-Østhassel fersk tilvekst i Vipers’ målvaktsteam. Begge forteller at det har gått fint å omstille seg til hverdagen igjen etter eventyrdagene i Paris/Lille.

Hektisk og deilig

- Jeg føler det har gått veldig fort. Du faller ned på bakkenivå rimelig raskt når du kommer hjem og skal ta med datteren på helsestasjonen og gjøre klar for barnehagestart, sier Solberg-Østhassel med et smil.

- Vi har pakket og flyttet til en ny by, så man føler egentlig ikke at man har rukket ta innover seg OL-gullet. Man skal bare videre. Det har vært hektisk, men på mange måter deilig å flytte tilbake til norsk jord, legger hun til.

Camilla Herrem fikk også hjelp av familien til å omstille fra landslagssuksess til normal hverdag.

- Det har vært ganske deilig. Du føler du lander fort når du kommer hjem til to små. Bobla sprakk litt da vi kom til flyplassen – da kjenner du at du er ganske ferdig både fysisk og mentalt etter en lang sommer, og når du får en sånn avslutning med OL-gull... Det er mye å ta innover seg, som man kanskje ikke tenker på før man lander på flyplassen hjemme, sier hun.

Gode på omstilling

Det å omstille seg fra en suksessrik turnering til å kunne utkjempe nye slag, har vært et suksesskriterium for de norske Håndballjentene i en årrekke.

- Jeg tror ikke det er noen hemmeligheter her. Det handler mye om å ha stått i det før. Mange snakker om det å få et tomrom etter gullmedalje, spesielt etter et OL. Sånne ting er det viktig å ta på alvor, men når man har stått i det mange ganger, så lærer man også hvordan man håndterer det. Da blir ikke ting like overveldende, sier Solberg-Østhassel

- Det er litt sånn at man føler at det ikke er så mye tid å nyte. Etter et OL er det kanskje fri i ei uke, så er det rett i klubb og over på det neste. Vi har vært flinke i landslaget til å tenke «ferdig med dette – nå må vi fokusere på neste oppgave». Vi har det kanskje litt i blodet gjennom de årene vi har vært i landslaget, at vi er veldig flinke til å tenke at nå er landslagsperioden ferdig, så nå er det klubb som gjelder. Det tror jeg har vært bra for oss, sier Herrem.

Starter på hovedkanalen

Når Vipers møter Storhamar i REMA 1000-ligaens serieåpning på lørdag – en kamp som sendes på TV 2 Direkte kl 16.45 – markerer det også comeback for Silje Solberg-Østhassel i norsk seriekamp, etter ti år som utenlandsproff.

- Jeg er klar for seriestart. Spilte første offisielle kamp på tirsdag (3. runde NM), så det er fint å komme i gang. Vi har hatt lite tid sammen med laget etter OL, men mange er i kampform etter OL, og det må vi bruke som en fordel, sier hun – og gleder seg:

- Jeg har store forventninger. Personlig har jeg ikke vunnet noe i Norge ennå, så det er motivasjon nok, sier målvakta.

Camilla Herrem og Sola starter borte mot Gjerpen søndag kl. 18.

- Det kommer til å bli ekstremt jevn serie i år. Mange lag kommer til å kjempe om tredjeplassen. Flere har styrket stallen, så jeg tror det blir en jevn og tett serie i år, sier hun.

- Får vi noen endringer i toppen, tror du?

- Nei, det tror jeg ikke!

Les mer om REMA 1000-ligaen
Terminliste, REMA 1000-ligaen kvinner
Billetter til REMA 1000-ligaen