20240819 Fjordcup

Synne With
Synne With var sikker fra kanten og satte ni mål mot Danmark

Danmark beseiret U-jentene i VM

U-jentene var gode mot et solid dansk lag. Norge ledet lenge, men det var Danmark som tok seieren 29-25.

U-jentene kom på andreplass i gruppespillet i VM, og var med det kvalifisert til hovedrunden i mesterskapet. Det var Danmark som stod for tur i den første kampen. De norske jentene imponerte, men det var til slutt fjorårets sølvvinnere fra EM som trakk det lengste strået.

De norske jentene fikk en fantastisk start på kampen. Det tok nesten fire minutter før Danmark satte sin første scoring, på samme tid hadde Norge satt fire baller forbi den danske målvakten. U-jentene stod kompakt bakover og hadde høyt tempo i angrepsspillet. På stillingen 2-7 var Danmark nødt til å ta en time-out, før åtte minutter var spilt.

Danskene var gode etter den korte praten, og hevet seg både i forsvar og angrep. Da det fem minutter senere stod 7-8, var det Norges tur til å legge ned time-out-kortet.

Time-outen ga resultater for Norge, som hindret danskene i å komme ajour, og heller økte avstanden. Da seks minutter gjenstod snappet Synne With opp ballen i forsvar og sendte Norge tilbake i en femmålsledelse.  Danskene fikk noen reduseringer i sluttminuttene og det stod 15-17 da kampen var halvspilt.

Det var litt stang ut for Norge like etter sidebyttet, og like før fem minutter var gått hadde Danmark utlignet stillingen til 18-18. Minuttet senere tok danskene ledelsen for første gang i kampen.

U-jentene hadde problemer med å bryte gjennom det danske forsvaret og etter en lengre periode uten norsk mål hadde Danmark opparbeidet seg en firemålsledelse. Det stod 24-20 da under en halv omgang gjenstod.

De norske jentene kjempet tappert mot slutten av kampen. De stod godt sammen i forsvar og spilte seg til gode sjanser fremover. Danmarks målvakt vartet opp med flere klasseredninger, og Norge nådde dessverre aldri helt opp. Det endte til slutt 29-25.

Norge spiller sin neste kamp mot Kina allerede tirsdag. Oppgjøret starter 12.00 og kan følges på Viaplay.