Våre yngste beachlag i gang!

Tre seire og ett tap ble fasiten for våre yngste beachlandslag etter første kampdag i EM torsdag.

Fjorårets beachjuniorlag (LMB/LKB 06) endte på 5. og 6. plass i EM. I sommer er to nye lag i ilden, først hadde de ei samling i Oslo i mai, mens de nå er i Bulgaria og spiller EM.

Torsdag begynte gutta med kamp mot Tyrkia. Første sett startet jevnt, dog med Norge såvidt i føringen. Norge vant første sett med to poeng, mens Tyrkia raskt tok føringen og vant andre sett komfortabelt med 7 poeng.
Dermed var det shoot out, hvor det måtte hele 8 straffer til for at Norge skulle ta hjem seieren, og dermed vinne kampen 2-1. Oliver Petersen Nordberg (Sandefjord TIF) ble Norges toppscorer, med 20 poeng. En god start på EM!

Junior-EM - gutter - beachhåndball - gruppe B
Varna, Bulgaria
Norge - Tyrkia 2-1 (24-22, 18-25, 17-16)
Norges toppscorer: Oliver Petersen Nordberg - 20 poeng
Tyrkias toppscorer: Mehmet Ege Tan - 27 poeng

Andre kamp for gutta var mot et godt tsjekkisk lag, som startet ut i høyt tempo og ledet 8-2 før tre minutter hadde gått. Det ble en poengrik kamp, hvor Tsjekkia vant begge settene, med sifrene 34-22 og 31-26. Truls Elden (Bodø Håndballklubb) ble Norges toppscorer i denne kampen, med 18 poeng.

Tsjekkia - Norge 2-0 (34-22, 31-26)
Norges toppscorer: Truls Elden - 18 poeng
Tsjekkias toppscorer: Matous Khek - 28 poeng

---

For jentenes del begynte torsdagen også med kamp mot Tyrkia, og det var også motstanderne som kom best i gang fra start. De var oppe i en åtte poengs ledelse i løpet av første sett, men Norge kjempet seg tilbake og lot Tyrkia vinne med bare 3 poeng.
Fra start i andre sett ble det jevnt, før Norge raste i fra på stillingen 8-8. Det ble til slutt 10 poengs differanse på lagene, og det sto 1-1 i sett.
I shoot out'en var Norge overlegne, selv om de også hadde to bom, og vant kampen 2-1. Norges toppscorer i denne kampen var Frida Tverraaen Moen (Skjetten) med 22 poeng.

Junior-EM - jenter - beachhåndball - gruppe C
Norge - Tyrkia 2-1 (14-17, 28-18, 6-2)
Norges toppscorer: Frida Tverraaen Moen - 22 poeng
Tyrkias toppscorer: Medine Besli - 11 poeng

Frida Tverraaen Moen

I jentenes andre kamp denne dagen var det Slovakia som var motstander, og her tok Norge føringen fra start. Første sett ble i midlertid relativt jevn, og lagene byttet på å lede, selv om det til slutt endte med norsk tre-poengsseier. I andre sett scoret begge lag i løpet av de første to minuttene, men deretter var det Norge som tok kontrollen. På det meste var de foran med 19 poeng, og vant komfortabelt andre sett 28-12.

Slovakia - Norge 0-2 (19-22, 12-28)
Norges toppscorer: Kati Bala - 20 poeng
Slovakias toppscorer: Lara Kurnavova - 7 poeng

Kata Bali

Fredag spiller jentene to kamper, mens guttene spiller én. Lørdag og søndag er det flere gruppespillkamper, hovedrunde og plasseringskamper. Kampene sendes på EHF TV, og du kan se Norge i følgende kamper fredag 05.07.: