Paris, Frankrike 20240731.
Norge jubler for seier etter gruppespillet i håndball for menn mellom Norge og Ungarn på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024.
Torbjørn Bergerud vartet opp med en avgjørende redning av den lekre sorten fem sekunder før slutt.

Kvartfinaleplassen i boks etter slutt-drama

Håndballgutta sikret seieren 26-25 i siste sekund etter at unggutta strålte i sluttminuttene!

Håndballgutta er så langt ubeseiret i OL etter å ha slått Argentina og hjemmefavoritt Frankrike. Tidlig onsdag morgen kunne Norge utvide seiersrekken sin etter en thriller av en kamp mot Ungarn.

Tobias Grøndahl fikk æren av å sette dagens første mål i South Paris Arena 6. De norske gutta kjørte høyt tempo fra start, men lagene var jevnspilte i åpningsminuttene. Etter ti minutter var stillingen 4-4.

Det jevne spillet fortsatte utover i omgangen. Torbjørn Bergerud begynte å redde baller bakerst, mens kantspillerne var sikre i angrep. Likevel hang ungarerne godt med i kampen, og måltavlen stod lenge på stillingen 7-7.

Til tross for en tidlig start på dagen var Alexander Blonz våken på venstrekanten, og leverte varene for Håndballgutta. Mot slutten av omgangen hadde Ungarn overtaket i kampen, og de norske gutta slet med å overliste målvakten på motsatt side. Norge lå under 11-13 til pause.

Norges Petter Øverby under gruppespillet i håndball for menn mellom Norge og Ungarn på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024.
Alexander Blonz storspilte for Norge, og ble Norges toppscorer med ni mål.

Etter å ha ligget under en god stund utlignet Håndballgutta til 14-14 syv minutter inn i andre omgang. Norge slet med å få taket på ungarerne i forsvar, som kvarteret før slutt var ett mål foran på stillingen 18-17.

Gabriel Setterblom fikk sjansen etter pause og var god framover for Norge. Den unge, norske bakspillerrekka bestående av Setterblom, Grøndahl og Simen Lyse fikk tillit av Wille mot slutten av kampen, og leverte varene i angrep. Fem minutter før slutt var stillingen 25-25.

Lyse scoret fem mål på rad og storspilte for Håndballgutta, som ledet med ett mål to minutter før slutt. Ungarn utlignet og Norge tok time-out 40 sekunder før slutt. De neste sekundene viste seg å bli av det dramatiske slaget.

Norge rotet bort ballen i angrep - Bergerud reddet Ungarns kontringsmulighet - og kampens store spiller Blonz scoret seiersmålet i siste sekund. Norge beseiret til slutt Ungarn 26-25 etter en dramatisk slutt på kampen!

Norges Simen Ulstad Lyse under gruppespillet i håndball for menn mellom Norge og Ungarn på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024.
Simen Lyse var sentral i sluttminuttene mot Ungarn.

Tre av tre seire og kvartfinaleplass i OL er dermed et faktum for Håndballgutta. I morgen venter en fortjent hviledag før gutta skal i aksjon igjen fredag kveld. Kampen mot Egypt kan du se på TVNorge og strømmetjenesten Max kl. 21.00.