Patrick Helland Anderson

Juniorgutta tapte mot Sverige i SOC

Svenskene ble for sterke i første kamp i Scandinavian Open, og beseiret Juniorgutta 33-26.

Juniorgutta (LM04) er i Skien for å forberede seg til EM i Slovenia som starter 10. juli. Før den tid møter de Sverige og Danmark i Scandinavian Open (SOC), og tirsdag var det førstnevnte som stod for tur i Skienshallen.

Norges Mikkel Solheim fikk æren av å sette kampens første ball i mål, og kort tid etter åpnet også Sverige sin målkonto. I åpningsminuttene fulgte nabolandene hverandre tett. Svenskene scoret, men Norge utlignet gang på gang. Etter halvspilt omgang var lagene helt jevne på stillingen 9-9.

Det jevne spillet fortsatte også videre i omgangen, men svenskene hadde et lite overtak på 12-10. Det tok dog ikke lang tid før lagene igjen var à jour. Elverums Patrick Helland Anderson var sentral for de norske gutta, og bidragsytende til at Norge gikk til pause med 16-15-ledelse.

Etter hvilen kom svenskene best i gang, og hadde snudd til 22-18 etter syv minutter. Juniorgutta slet med å finne veien til mål, og Sverige hadde tatt initiativet i kampen. Halvveis i andre omgang hadde Norge havnet under 26-22.

Svenskene fortsatte å øke ledelsen utover i omgangen, og beseiret Norge 33-26. Allerede på torsdag kan Juniorgutta få revansje da de møter Danmark i siste generalprøve før EM. Kampen spilles i Skienshallen kl. 11.00 og sendes også på MyGame.