Emelie Sørvik-Hansen
Emeli Sørvik-Hansen var Norges store spiller mot Spania.

Tap i første plasseringskamp for LK08

Jentelandslaget (LK08) tapte 20-21 mot Spania, og skal spille om 7. plassen fredag.

Torsdag var det klart for plasseringskamper i European Open, hvor Jentelandslaget skal spille om 5.-8. plassen. I første kamp var det Spania som stod på motsatt banehalvdel.

Spanjolene kom best i gang, men lagene var jevnspilte i åpningsminuttene. Emeli Sørvik-Hansen var god for Norge i starten av kampen. Spania gjorde flere feil i angrep, som førte til at Norge kunne gå opp i ledelsen 5-4 etter halvspilt omgang.

De norske jentene hadde overtatt initiativet i kampen, og kunne øke ledelsen ytterligere. 5-4 ble til 9-5, og Jentelandslaget hadde god kontroll på spanjolene. Norge fikk en to-minutters utvisning, og Spania utnyttet godt at det norske målet var ubevoktet. Stillingen til pause var 13-10.

Andre omgang startet med to tette utvisninger for Norge, men Spania klarte ikke å utnytte at de var to spillere mer på banen. Etter en god norsk periode slapp de spanjolene mer inn i kampen, som førte til utligning 15-15 og norsk time-out.

De neste minuttene var lagene helt jevnspilte. Norges målvakt vartet opp med gode redninger, og laget kom til gode sjanser i angrep. I slutten av kampen var stillingen 20-20, men det var til slutt spanjolene som kunne til slutt juble for seier etter scoring i siste sekund.

Jentelandslaget skal dermed spille om 7. plassen fredag mot Island. Tidspunkt kommer.

Landslagstrener Bente Lunke Norum sier følgende etter dagens kamp:

- De scorer i siste sekund, så det er surt å miste en seier. Men vi er veldig fornøyd med kampen totalt sett og jentene har hatt veldig bra utvikling fra kamp til kamp.