Åpningskamp NOR-SWE
Stine Bredal var god i det norske angrepsspillet og scoret sju mål.

Tapte for Sverige i OL-åpningen

Sveriges målvakt skapte store problemer for Norge i OL-åpningen, og det endte med tap 28-32.

Dagen før åpningsseremonien startet Håndballjentenes Paris-OL da de møtte Sverige i den første gruppespillkampen. Norge har gått seirende ut av de fleste møtene mellom de to lagene, men i de to siste oppgjørene har Sverige på alvor utfordret de norske jentene. Det var dermed ingen enkel oppgave Norge stod foran i åpningskampen.

Det startet med skyhøyt tempo fra begge lag, uten at noen maktet å skape en betydelig ledelse i åpningen av kampen. Svenskene hadde en knepen ledelse da førsteomgangen var halvveis, og det stod 9-10 i Paris.

Johanna Bundsen stod strålende i det svenske målet, og da Håndballjentene dessuten gjorde et par tekniske feil, grep Sverige sjansen og opparbeidet seg en tremålsledelse.

De norske jentene hevet seg mot slutten av omgangen. Stine Bredal Oftedal var fantastisk i fremoverspillet og danset seg gang på gang forbi det svenske forsvaret. Etter en god avslutning av de norske jentene, gikk de til pause med en tomålsledelse. Stillingen var 17-15 da en omgang gjensto.

Artikkelen fortsetter etter bildet

Landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk mye å tenke på underveis i kampen.

Håndballjentene startet strålende i den andre omgangen, og det tok hele sju minutter før Sverige satte sin første ball mellom stengene. Bundsen stod godt også etter sidebyttet og holdt gultrøyene inne i kampen. Norge holdt føringen, men etter en svakere periode utlignet svenskene stillingen halvveis i andreomgang.

Bundsen fortsatte å skape trøbbel for Håndballjentene. Norge spilte seg til gode sjanser, men gang på gang ble de stoppet før ballen passerte mållinja. Med sju minutter igjen var Sverige foran med to, på stillingen 25-27.

Norge kjempet for å ta igjen ledelsen, men Sverige var for sterke i avslutningen. Sverige økte avstanden to ganger det siste minuttet og det hele endte 28-32 i Paris.

Nora Mørk var tydelig skuffet etter kampslutt og hadde dette å si til TVNorge:

- Vi brant for mye rett og slett. Bundsen har et godt toppnivå, men vi produserte nok sjanser til at det burde ha gått, og så lakk det bakover dessverre. Sverige spilte godt som et lag, og vi spilte helt medium, og da ble det tap i dag.

Håndballjentene møter Danmark i sin neste kamp søndag 28.07. Kampen starter kl. 16.00 og kan følges på TVNorge/Max.