Lagbilde LK08 2024. Bak f.v. Sunniva Henneman, Jofrid Anderson, Eirik Grøneng, Bente Lunke Norum, Tore Johannessen, Hilde Wikheim, Stina Surdal, Yazmin Yamundow Marie Ceesay. Midten f.v. June Skei Kaspersen, Viktoria Odinokova Eilertsen, Vera Braut Brunes, Rikke Rønningen, Maren Høvde, Ibaa Mohammed Abdelhai, Linnea Heggelund-Nilsen. Foran f.v Anna Aamelfot hvattum, Agathe Naustdal, Matilda Garcia Nygård, Ingse Othelie Olsson Volden, Kristin Nagel Gravning, Emelie Sørvik-Hansen, Tea Caspara Varpe Bjune.

Tap for Jentelandslaget i European Open

Norge endte på fjerdeplass i hovedrunden i European Open etter tap for Tyskland og Sveits.

Med en andreplass i gruppespillet, hadde Jentelandslaget sikret avansement i European Open som denne uken foregår i Gøteborg. Onsdag møtte de Tyskland og Sveits i mesterskapets hovedrunde.

Tyskland stod med fire seire på fire forsøk før oppgjøret mot Norge. Også onsdag morgen leverte tyskerne varene. Med flere undertallsperioder ble det tøft for de norske jentene som havnet sju mål bak tyskerne til pause. Da kampen var halvspilt stod det 15-8. Tyskland dominerte ikke i like stor grad i den andre omgangen, men forspranget var blitt for stort, og det hele endte 25-15.

LK08 European Open

Tyskland – Norge 25-15 (15-8)

Vallhala Sportshall, Gøteborg

Toppscorer Norge: Stina Surdal – 3 mål

Toppscorer Tyskland: Meggan Rusko og Adele Kasper – 5 mål

Utvisninger: Norge 3x2min, Tyskland 1x2min

Det ble jevnt i hovedrundens siste kamp. Etter at Norge hadde tatt ledelse i åpningsminuttene, overtok Sveits føringen utover i den første omgangen. Til pause hadde sveitserne skaffet seg en knepen ledelse, og det stod 13-11 da en omgang gjenstod.

Norge fulgte Sveits tett etter hvilen, og rundt halvveis ut i omgangen utlignet de norske jentene stillingen. Sveits svarte ganske umiddelbart og dro ifra med et par mål. Jentelandslaget klarte aldri å tette luken, og det endte med sveitsisk seier. Stillingen ble 25-21.

Sveits - Norge 25-21 (13-11)

Toppscorer Norge: Viktoria Odinokova Eilertsen – 5 mål

Toppscorer Sveits: Nora Emmenegger - 9 mål

Utvisninger: Norge 1x2min, Sveits 0x2min

Jentelandslaget havnet på fjerdeplass i hovedrunden og skal spille om 5-8. plassen. Første plasseringskamp spilles torsdag 4. juli kl. 13.30 mot Spania. Kampene kan følges på Partillecup.com.