NHF Logo Isbjørn
Illustrasjonsfoto.

Storseier i det andre oppgjøret mot Danmark

Håndballjentene hadde god kontroll mot Danmark i København, og vant til slutt 35-24.

Håndballjentene fortsetter forberedelsene til OL i Paris med to treningskamper mot Danmark. Den første kampen ble spilt i Gjøvik Fjellhall, hvor de norske jentene tok seieren med to mål. Torsdag kveld møttes de to OL-lagene til et returoppgjør i København.

Etter over to målløse minutter var det de norske jentene som satte kampens første scoring. Minuttet senere kom danskene med sin første scoring og utlignet. Fra start fikk Norge tak på kampen og fikk en liten ledelse over hjemmelaget, men like før halvspilt omgang kom Danmark til utligning på 6-6.

Håndballjentene fortsatte å holde det oppe utover i omgangen og kom tilbake i føringen med to mål. Like før de to lagene entret omgangens siste ti minutter hadde de norske jentene en god periode hvor de økte ledelsen til 12-8. Som i kampen på Gjøvik var det linjespilleren til Danmark som ble den største byrden for de norske jentene i forvar. Like før slutt reduserte danskene den norske ledelsen med to mål og det stod 16-19 i Royal Stage Hillerød til pause.

De norske jentene startet andre omgang godt, hvor de holdt Danmark unna scoring i åtte minutter. Samtidig økte Norge ledelsen til en femmålsledelse. Etter danskenes første scoring for omgangen løsnet det litt for hjemmelaget, men ikke nok til å utligne. Inn mot halvspilt omgang klaffet det meste for de norske jentene, som økte ledelsen til 27-20. Da så Jesper Jensen seg nødt til å ta en timeout.

Ut fra timeouten reduserte danskene, men de norske jentene fortsatte stødig i både forsvar og angrep. Inn i kampens siste ti minutter lå Norge foran 29-23, men redning fra Katrine Lunde og to kjappe scoringer fra Vilde Ingstad og Veronica Kristiansen sendte Håndballjentene foran med åtte.

Før slutt økte de norske jentene ledelsen med ytterligere tre mål, og det endte med storseier 35-24 over Danmark i København.

– Vi gjør veldig mye bra i dag. Vi tar det steg og steg og får ledelsen sakte, men sikkert. Det er sånn jeg liker det, sa Stine Oftedal til TV 2 etter kampen.

Nå er det OL som står for tur for de norske jentene. De innledende rundene starter den 25. juli, hvor Norge møter Sverige klokken 21:00. I gruppespillet skal de også møte Danmark, Sør-Korea, Slovenia og Tyskland. Alle kampene fra OL sendes på TVNorge/MAX.