Gjøvik 20240716.
Privatlandskampen i håndball mellom Norge og Spania i Gjøvik Fjellhall.
Tobias Grøndahl ble kampens toppscorer med ni nettkjenninger.

Seksmålsseier mot Spania før OL

Håndballgutta fikk testet OL-formen mot Spania, og spilte en solid kamp som endte i seier 35-29.

Forberedelsene før OL er godt i gang for de norske lagene. Med en 26-24 seier over Danmark, hadde Håndballjentene satt stemningen i Gjøvik Fjellhall før Håndballgutta tok opp kampen mot Spania.

Det var gjestene som scoret de to første målene i kampen, men Håndballgutta hang godt med i begynnelsen av kampen. De viste godt spill fremover i banen, men slet mot de spanske skytterne. Ti minutter ut i kampen hadde Spania opparbeidet seg en liten ledelse, og var foran 9-6.

Forsvaret ble bedre i den neste perioden og etter 17 minutter var stillingen 11-11. Håndballgutta tok sin første ledelse i kampen med 13-12 etter at Blonz satte sitt fjerde mål, denne gangen fra straffemerket.

De neste minuttene var jevne, men Håndballgutta var i føringen. Etter 25 minutter og en suser fra Tobias Grøndahl ledet Norge 17-14, og de beholdt tremålsledelsen helt til siste sekund. Spania fikk imidlertid ballen i mål på direkte frikast, og dermed stod stillingen 19-17 til pause.

Norges Alexandre C. Blonz under privatlandskampen i håndball mellom Norge og Spania i Gjøvik Fjellhall.
Alexander Blonz var i siget, og scoret syv mål i førsteomgang.

Etter hvilen skulle Håndballgutta ha litt utur de første minuttene. Målvaktsredning, men spansk returscoring, skudd i stanga og en bom på straffe. Det var Norge som scoret omgangens første mål, men så fulgte måltørke på seks minutter. Men med scoring i åpent mål fra Sander Sagosen, var det slutt på måltørken og stillingen var 22-20 syv minutter ut i omgangen.

Håndballgutta løftet seg et hakk i forsvar, og var tilbake der de slapp i første omgang. Det var også flott målvaktsspill, noe som resulterte i en ledelse på 27-23 halvveis i omgangen.

De norske gutta økte ledelsen ytterligere utover i omgangen, og på et tidspunkt var de foran med syv mål. Håndballgutta var sterkest i dagens kamp, og til tross for noen spanske reduseringer, ble det norsk seier med god margin. Kampen endte 35-29.

Neste gang vi ser Håndballgutta i aksjon er i Paris, når de møter Argentina i den første gruppespillkampen i OL. Kampen kastes i gang kl. 16 den 27. juli, og kan ses på TV 2.

Treningskamp
Norge – Spania 35-29 (19-17)

Gjøvik Fjellhall
Toppscorer Norge: Tobias Schjølberg Grøndahl - ni mål
Toppscorer Spania: Daniel Dujshebaev Dovichebaeva, Agustín Casado Marcelo og Aleix Gómez Abelló - fire mål
Utvisninger: Norge 3x2min., Spania 3x2 min