Lagbilde LK08 2024. Bak f.v. Sunniva Henneman, Jofrid Anderson, Eirik Grøneng, Bente Lunke Norum, Tore Johannessen, Hilde Wikheim, Stina Surdal, Yazmin Yamundow Marie Ceesay. Midten f.v. June Skei Kaspersen, Viktoria Odinokova Eilertsen, Vera Braut Brunes, Rikke Rønningen, Maren Høvde, Ibaa Mohammed Abdelhai, Linnea Heggelund-Nilsen. Foran f.v Anna Aamelfot hvattum, Agathe Naustdal, Matilda Garcia Nygård, Ingse Othelie Olsson Volden, Kristin Nagel Gravning, Emelie Sørvik-Hansen, Tea Caspara Varpe Bjune.

Seier og uavgjort for Jentelandslaget

Jentelandslagets første kamper i European Open endte med seier over Færøyene og uavgjort mot Litauen.

Jentelandslaget spiller denne uken sine første kamper under European Open. Mesterskapet foregår i Gøteborg fra 30. juni til 6.juli. Mandag spilte jentene sine første to kamper i innledende runde. Færøyene var først ut, før Litauen stod for tur mandag kveld.

Det startet strålende for det ferske jentelandslaget. Mot Færøyene hadde de tatt et godt grep om kampen allerede etter den første omgangen. Da lagene gikk i garderoben hadde Norge skaffet seg en åttemålsledelse på stillingen 13-5. Jentene lå ikke på latsiden i den andre omgangen heller, og det hele endte 22-11. Selma Berland ble Norges toppscorer med fem nettkjenninger.

---

Det ble en noe tøffere åpning i den andre kampen. Litauen startet godt og tok ledelsen i åpningsminuttene, og de norske jentene klarte aldri å utligne stillingen i kampens første halvdel. Litauen gikk til pause med en tomålsledelse på stillingen 9-7.

Litauen økte ledelsen begynnelsen av den andre omgangen før de norske jentene kviknet til. Da ti minutter gjenstod utlignet Norge, og med kun noen få minutter igjen tok de ledelsen for første gang i kampen. Litauen utlignet stillingen like før slutt og det endte 18-18. June Skei scoret fem mål og ble toppscorer

Litauen - Norge 18-18 (9-7)

Toppscorer Norge: June Skei – 5 mål

Toppscorer Litauen: Eva Christina Zilinskas  og Alteja Ustilaite– 5 mål

Utvisninger: Norge 2x2min, Litauen 2x2min

Jentelandslaget spiller sin neste kamp tirsdag 2. juli mot Kroatia. Kampen starter 11.30 og kan følges på Partillecup.com.