NOR-ARG
Tobias Schjølberg Grøndal ble Norges toppscorer, og var en viktig "hærfører" mot Argentina.

Rødt kort, men to poeng i Paris

Utradisjonelt angrepsspill, "håndballens Messi" og en skikkelig "fighting match"! Guttas OL er i gang!

Det ble en intens start på åpningskampen i OL for Håndballgutta, som møtte argentinsk motstand lørdag ettermiddag.

Argentina klinket til fra start, og var foran med 3-1, før to raske scoringer fra Kristian Bjørnsen ga utligning til 3-3. Deretter gikk Norge opp i ledelsen 6-3, før Argentina time-out.
De neste tre scoringene ble riktignok også norske, og det tok drøyt åtte minutter fra Argentinas tredje scoring, til de satte sin fjerde.
Norge beholdt ledelsen til pause, dog ikke uten dramatikk. Få sekunder før pausesignalet lød i Paris, ble det norske forvaret avblåst, og dommerne ba om video-sjekk. "Alle" trodde det dreide seg om en sterk Petter Øverby, men det viste seg at det var Sander Sagosens involvering i samme situasjon dommerne fokuserte på. De avgjorde det hele til direkte rødt kort til Sagosen, og TVNorges kommentator Ole Gustav Gjekstad mente Petter Øverby med dette skyldte Sagosen en brus etter kampen...

NOR-ARG

Med sjumålsledelse til pause, kunne Norge gå i garderoben med noe mer senkede skuldre. Men som trener Martin Boquist sa, er det viktig å ikke ta seieren for gitt til pause med en komfortabel ledelse...

I andre omgang fikk flere av Norges spillere sin OL-debut, blant andre Sebastian Hein Barthold, som fikk sin første scoring etter kun kort tid.

Jonas Wille var fornøyd i intervju med TVNorge etter kampslutt:
- Viktig å starte med seier her, Argentina er vanskelig å spille mot og spiller med voldsom entusiasme og "trøkk". Jeg er fornøyd med spesielt første omgang, i andre omgang går det litt mer opp og ned, men totalt sett bra.

Sander Sagosen var ferdig dusja, og storfornøyd hos TVNorge:
- Det er kjempebra stemning her, noe helt annet enn i Tokyo, og det er utrolig gøy å være i gang - endelig! Det var viktig å få med to poeng fra denne kampen, det visste vi på forhånd. Jeg har ikke noe godt svar på det røde kortet, jeg tror dommerne overvurderer styrken i armene mine, men jeg må se det på video for å forstå situasjonen ordentlig.

Håndballguttas neste motstander er vertsnasjonen Frankrike, og den kampen spilles mandag 29/7 klokka 1900.