Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

0607 Stine Oftedal - siste hjemmekamp.jpg
Stine Oftedal under OL-forberedelser i Pau, Frankrike. Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF

Oftedals siste på hjemmebane

Håndballjentenes kaptein Stine Oftedal har signalisert at hun legger opp etter OL - “den perfekte slutt x2”?

Innen dette, skal landslagskapteinen lede de norske jentene videre i oppkjøringen, og toppe det hele med et OL. 

- Det blir litt spesielt, men det føles veldig bra. Det er også bra for oss som lag å kunne ha en kamp i Norge på vei inn mot OL. Kampen blir viktig for oss, sier Stine.

Stine er en enestående håndballspiller hele håndballverden har hatt enormt stor glede av å se og heie på. På utsiden av banen beskriver lagvenninner henne som en fantastisk person. 

Den perfekte slutt (?)

Tirsdagens kamp mot Danmark blir historisk på flere måter. Både ved at det spilles dobbeltkamp med Håndballjentene og Håndballgutta som ikke har skjedd på ti år, men også at en spiller som nylig vant Champions League og ble kåret til turneringens MVP (most valuable player) har sin aller siste kamp på norsk jord i den norske landslagsdrakta. 

- Den siste helgen med Final4 ble jo egentlig veldig sånn overveldende og over all forventning. Litt sånn “den perfekte slutt”. Det føltes veldig euforisk - nesten litt for godt til å være sant! Det å vinne med Gyør etter noen år uten Champions League-gull, det er en tittel som alltid kommer til å stå veldig høyt for meg, så det betydde litt ekstra, avslutter Stine, uten å nevne den gjeve prisen MVP. 

En tårevåt Stine gikk ut på banen, strakk ut hendene og mottok nemlig denne prisen til lagets, publikums og hele håndballverdens store entusiasme, mens hun i etterkant ble kastet opp i været av lagvenninnene i Gyør.

- Jeg håpet at du hadde glemt det, ler Stine, og fortsetter med å fortelle at hun syns det ble prikken over i’en. Det å vinne var det som stod størst, men jeg følte meg veldig satt pris på, og det er jeg takknemlig for. 

Tilbake til det som skjer nå, nemlig en (nesten) historisk dobbeltkamp sammen med de norske Håndballgutta i Gjøvik Fjellhall, så sier Stine at det jaggu er på tide.

- Det er jo noe spesielt med en håndballfest hvor du får et dobbeltarrangement. Jeg tror det er gøy for publikum, og så skaper det litt mer blest. Og at vi får et toppoppgjør for begge lag, syns jeg er veldig kult, så jeg gleder meg veldig!

Om jentene får bli igjen i hallen og heie frem gutta vet ikke Stine ennå, men hun er sikker på at de vil komme til å kjenne på en litt annen type stemning i hallen, kanskje enda mer stemning og det i seg selv er veldig bra, sier hun. 

Når Gjøvik Fjellhall tømmes for publikum, setter Stine, Thorir og resten av Håndballjentene kursen mot Danmark, hvor det der også venter dobbeltkamp for de danske landslagene. 

- Jeg synes oppkjøringsperioden vår er lagt opp veldig bra hele veien. Vi har fått trent godt og jobbet med mye forskjellig. Samtidig har vi hatt og får matching mot de andre to kanskje antatt favorittene. Så jeg tror denne perioden har vært best mulig for å stå rustet i OL, avslutter hun.

Vi håper publikum i Gjøvik Fjellhall får en uforglemmelig opplevelse og et godt minne fra kvelden. Og i tillegg at vi får se mye god håndball i en viktig periode for begge våre landslag. 

Stine selv sier at hun håper alle de som er i hallen gjør det til den håndballfesten hun tror det kan bli. Det er hun sikker på at de har veldig lyst til og vil. Også håper hun at folk følger med videre ut i OL og er med dem.


NTB_NAK0uEoI8js_Stine_Oftedal.jpg