Patrick Helland Anderson scoret hele 12 mål mot Tsjekkia.

Ny norsk storseier i gruppespillet

Juniorgutta (LM04) snudde kampen og vant 36-28 mot Tsjekkia. Mesterskapets andre storseier er dermed et faktum.

I går åpnet Juniorgutta EM med en solid 35-27-seier mot Romania. I andre kamp i gruppespillet var det Tsjekkia som stod for tur, som tapte 24-27 mot Ungarn i sin første kamp i mesterskapet.

Tsjekkia fikk en god start på kampen og ledet 3-0 etter to minutter. Åpningsminuttene var preget av godt angrepsspill fra begge lag og mange nettkjenninger. Tsjekkia hadde et lite overtak i starten, og ledet 7-5 etter ti minutter.

Patrick Helland Anderson fortsatte storspillet fra kampen mot Romania, og dunket inn mål for Norge. Juniorgutta utlignet til 8-8 og 10-10, men klarte ikke å ta igjen tsjekkerne. Etter 16 minutters spill hadde nevnte Anderson rukket å sette sin syvende scoring, og var bidragsytende til at Norge holdt tett følge.

Oskar Engeset-Nordanger Knudsen stod bra mellom stengene for Norge.

Ti minutter før pause sendte Axel Skaarnes Norge opp i ledelsen for første gang i kampen. Oskar Engeset-Nordanger Knudsen kom inn og gjorde en god figur i mål for Juniorgutta, som kunne økte ledelsen sin ytterligere. Stillingen var 18-15 til pause.

Norge avsluttet første omgang bra, og fortsatte det gode spillet også etter hvilen. Mikkel Solheim, som sammen med med Anderson ble toppscorer i første kamp, var god etter pause, og sendte Juniorgutta opp i en seks-målsledelse.

Etter en treg start på kampen hadde virkelig de norske gutta giret opp, og hadde god kontroll på Tsjekkia. Juniorgutta ledet på det meste med åtte mål, og flere spillere noterte seg på målscorerlista. Emil Havsgård satte spikeren i kista, og sikret norsk 36-28 seier i andre gruppespillkamp.

Mikkel Solheim ble kåret til Norges beste spiller mot Tsjekkia.

I morgen, fredag, venter én dag med hvile for Juniorgutta før de møter Ungarn i siste gruppespillkamp lørdag kl. 19.00. Alle kampene fra mesterskapet vises på Handball-globe.tv.