2024 Posten Cup

FRA-NOR
Kristian Bjørnsen spilte fenomenalt i sin 200. landskamp mandag.

Bragdseier i OL: Slo Frankrike med fem mål

Etter en forrykende start, og en ikke noe mindre forrykende fortsettelse, vant Håndballgutta 27-22!

Norge rystet tidvis Frankrike i guttas andre OL-oppgjør mandag kveld. Sander Sagosen satte Norges første scoring i første spilleminutt, før franskmennene fulgte opp og utlignet. Så ble det 2-2 i kampen mellom "Espen Askeladd" og "Asterix og Obelix" som TVNorges kommentatorer betegnet det.

Derfra og til pause var det imidlertid Norges eventyr som skulle skrives videre, og "plutselig" viste måltavla 2-6 i norsk favør, og franskmennene så fortvilede og usikre ut. Mange franske tekniske feil og eksemplarisk norsk forsvars- og målvaktsspill presset Frankrike til to timeouter i løpet av første omgang.

FRA-NOR
Kristian Skinstad Sæverås endte med en redningsprosent på 34 i den offisielle statistikken. Tar vi med alle skuddene han presset utenfor, eller i stengene, kan det tallet nesten dobles.

På det meste var Norge sju mål foran, men til pause var stillingen noe penere sett med franske øyne, og Norge var "bare" fem mål foran på stillingen 16-11.

Steinar Ege i det norske trenerteamet var fornøyd i pausepraten med TVNorge:
- Vi er veldig godt fornøyd med hvordan førsteomgang utspilte seg! Solid framover og vi fikk til mye bra bakover. Vi håper å fortsette trenden med å få satt forsvaret, og kanskje litt ekstra trøkk i våre egne kontringer.

I andre omgang var det Frankrike, eller kanskje snarere Frankrikes Dika Mem, som kom best i gang. Han scoret de fire første franske målene, og etter 10 minutter av andre omgang var stillingen 19-15 til Norge. Riktignok fortsatte også Kristian Sæverås storspillet bakerst i Norges mål med flere viktige redninger - som ga strålende norske kontringer.

Simen Lyse, Alexander Blonz og Kristian Bjørnsen fortsatte å score. Kristian Sæverås fortsatte å redde. Petter Øverby og Harald Reinkind fortsatte å kjempe. Og med ti minutter igjen av kampen, var Norge foran 25-19. Skulle det virkelig gå...?

Nedim Remili spilte seg gjennom til nærmest låvedør i det norske forsvaret - og satte ballen rett i stolpen. Kristian Sæverås reddet to sjumeterkast. Fem minutter igjen, og fem måls differanse.

Den differansen holdt kampen ut, og mot alle antakelser i forkant beseiret "lille Espen Askeladd" de gigantiske franske gallerne "Asterix og Obelix" - og ga hjemmefavoritt Frankrike OLs andre tap på rad.

Jonas Wille fikk det klassiske spørsmålet "Hvordan føles det?" av TVNorges reporter i Paris:
- Det er deilig det! Vi møter et veldig godt lag, så dette er en god prestasjon! Jeg syns vi var tålmodige, og selv om det tidvis kanskje buttet litt imot - for vi møtte et fantastisk lag, så ble vi aldri stresset. Dette er en flott bekreftelse på at kvaliteten er der, så nå skal vi mikse selvtillit med ydmykhet for å få den perfekte miksen.

Etter kampslutt hadde Kristian Sæverås følgende å si til handball.no på spørsmålet om hvordan det var å stå bakerst i dag:

- Det var kjempgøy å få spille en viktig rolle i en kamp som dette foran 6.000 franskmenn som buer og heier på sine. Det bygger selvtillit å vise at jeg kan gjøre det bra mot et av verdens beste lag.

Hva tar dere med videre til de resterende kampene i gruppespillet?

- Først og fremst de fire poengene og følelsen av at nå kan vi slå alle. Det er en deilig følelse å ha.

Håndballguttas neste motstander er Ungarn, og den kampen spilles onsdag 31. juli kl. 09.00.

Har du lyst til å se Håndballgutta i aksjon i VM på hjemmebane, kan du kjøpe billetter nå!