LM04 SOC Lagoppstilling
Juniorgutta før kampen mot Sverige på tirsdag.

Knepent tap i generalprøven før EM

Etter å ha ligget under med syv mål på det meste, hentet Juniorgutta seg inn og reduserte til 33-34 mot Danmark.

Torsdag var det klart for Juniorgutta (LM04) sin siste kamp i Scandinavian Open i Skien. Tirsdag ble laget beseiret 33-26 av Sverige, mens det var Danmark som ventet i generalprøven før EM neste uke.

Det var danskene som kom best i gang i dagens kamp, og stod godt både fremover og bakover. Etter seks målløse minutter åpnet Emil Havsgård målkontoen for Norge, men Danmark hadde fremdeles overtaket. Målvakt Oskar Engeset-Nordanger Knudsen var solid mellom stengene for Norge, som lå under 4-7 etter 15 minutter.

Havsgård fortsatte storspillet for Juniorgutta. I slutten av omgangen hadde Norge satt opp giret, og utlignet til 11-11 fire minutter før pause. Likevel var det danskene som kunne gå til pause med en 13-12-ledelse.

LM04 SOC Oskar Engeset-Nordanger Knudsen
Målvakt Oskar Engeset-Nordanger Knudsen var god mellom stengene for Norge.

Etter hvilen økte danskene ledelsen ytterligere, og var foran med syv mål når det gjenstod et kvarter av kampen. Norge slet med å få tak på de danske spillerne i forsvar, som var effektive i angrep etter hvilen.

Mot slutten av kampen hevet Juniorgutta seg betraktelig, men måtte til slutt se seg slått 33-34.

Til tross for to tap i SOC, tar laget gode treninger og forberedelser inn i mesterskapet:
- Vi spilte bra mot to medaljekandidater. I den første kampen har vi gode perioder, selv om ikke resultatet viser det. Før og under SOC har vi brukt tiden på å forbedre og justere vårt forsvarsspill, optimalisere fysisk form og bli mentalt og fysisk klare for EM.

- Vi føler at vi er klare for EM, hvor vi skal stå frem på en bra måte. Vi har et bra lag som vi stoler på, avslutter Zarko Pejovic på vegne av trenerne.

Til slutt var det Sverige som stakk av med seieren i turneringen, etter seier 33-26 mot Norge og 35-31 mot Danmark.

20240704 Sverige SOC.jpgSverige vant Scandinavian Open (SOC) i Skien.

Onsdag 10. juli kastes EM i gang i Slovenia, hvor Juniorgutta skal møte Romania, Tsjekkia og Ungarn i gruppespillet. All informasjon om turneringen finner du her.