Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240713 Før kampen.jpg
Foto: Slavko Kolar / Rokometna zveza Slovenije

Knallhard konkurranse frem mot U21-VM

Med sin 8. plass i sommerens EM er Juniorgutta allerede klare for neste års U21-VM.

De fire første EM-kampene i Slovenia endte med seier for LM04 (Juniorgutta) - de fire neste med tap. Totalt ble det 8. plass i mesterskapet.

- Jeg er fornøyd med at vi i samarbeid med klubbene er i ferd med å skape en meget bred og sterk generasjon av spillere. Det viktigste målet for spillerutviklingen på guttesiden er å øke mengden av toppspillere i norsk herrehåndball. Derfor gleder det meg at vi, gjennom å benytte 34 forskjellige spillere, har evnet å kapre tre topp 8-plasseringer med 2004-2005-årgangen. Jeg tror vi må tilbake til 1996-1997-årgangen for å finne lignende plasseringer, sier talentsjef på guttesiden, Claus Dalgaard-Hansen.

- Et annet kardinalpunkt ved vår spillerutvikling er å skape toveisspillere. Derfor har det vært fint å se at vi i et visst omfang har vært i stand til å gi mange spillere roller i den fasen av spillet som de ikke har hatt mulighet til å dyrke i sine egne klubber. Dette er ikke en kritikk av klubbene, for det skal være krav om å vinne kamper på seniornivå. Det er mer for å understreke at ungdomsmesterskapene på mange måter kan være en fin utviklingsarena for spillerne i denne alderen, poengterer Dalgaard-Hansen, som samtidig er av den oppfatning at det stadig kan jobbes mer med det defensive hos en god del av spillerne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Portrett
Foto: Svein André Svendsen

TALENTSJEF: Claus Dalgaard-Hansen.

At det er så stor bredde i årgangen, gir ifølge talentsjefen ytterligere fordeler.

- Det blir knallhard konkurranse om de 16 plassene i troppen til U21-VM neste sommer. Det er sunt – meget sunt. Spillerne vet at dersom de vil oppnå det største de kan oppnå som spillere på yngre landslag, så kreves det en svært målrettet innsats det neste året. Hvis ikke blir plassen kapret av en annen. Kanskje vil de 16 spillerne finnes blant de 34 navnene om allerede har spilt i mesterskap, men det er slett ikke sikkert. Det kan godt komme en eller to utenfra som tar en VM-billett. Det er det som gjør spillerutvikling så utrolig interessant, sier talentsjefen.

Alt om EM i Slovenia
Mer om Juniorgutta (LM04)