Oscar Larsen Syvertsen stod godt i mål mot Ungarn.

Juniorgutta tok gruppeseieren i EM

Juniorgutta (LM04) tok seieren 35-32 over Ungarn i den siste kampe i gruppespillet i EM.

Etter to seire i innledende runde var det Ungarn som stod for tur i Juniorgutta sin siste kamp i gruppespillet i EM. Den siste kampen i gruppespillet ble kampen om førsteplassen, da Norge lå på en foreløpig førsteplass og Ungarn rett bak med like mange poeng.

De norske gutta åpnet med kampens første mål og kom tidlig i ledelsen, men Ungarn kom etter hvert i gang og utlignet til 3-3. Juniorgutta tok tilbake ledelsen, men Ungarn kom igjen til utligning og tok deretter over ledelsen etter ti minutter spilt.

Utover i første omgang fulgte lagene hverandre jevnt og vekslet på ledelsen, men Norge var hakket sterkere og holdt seg et mål foran. Inn i kampens siste fem minutter sørget David Haugstvedt for tomålsledelse, som de beholdt til omgangens slutt. Det stod 19-21 i Slovenia da lagene gikk til pause.

Emil Havsgård scoret syv mål i oppgjøret mot Ungarn.

I andre omgang var det Ungarn som satte den første scoringen, men Juniorgutta svarte raskt viste styrke i omgangens første ti minutter. Etter syv minutter hadde de økt ledelsen til 25-21, hvor Ungarn da så seg nødt til å ta en timeout. Ut fra timeouten reduserte de ungarske guttene den norske ledelsen til en tomålsledelse igjen, før de igjen reduserte og kom målet bak like før halvspilt omgang.

De to lagene lå tett inn i kampens siste ti, men Ungarn kom seg aldri til utligningen. Juniorgutta derimot økte ledelsen til en tremålsledelse på stillingen 31-28. Inn i de siste minuttene sikret de norske gutta seieren med å øke ledelsen til fem mål med rett over minuttet igjen. Ungarn fikk inn to reduseringer før kampens slutt, men det holdt ikke for å ta igjen de norske gutta.

Juniorgutta vant til slutt 35-32 og fikk de to poengene som sikret gruppeseier i gruppe D.

Oscar Larsen Syvertsen ble kåret til Norges beste spiller mot Ungarn.