Eirik Kulvedrøsten Soløst
Eirik Soløst ble sammen med Andreas Oftedal Norges toppscorer mot Østerrike

Juniorgutta med tap mot Østerrike

Østerrike slo Norge 30-22 i den første av Juniorguttas to plasseringskamper i EM i Slovenia.

Fredag formiddag spilte Juniorgutta (LM04) mot Østerrike i den første kampen for å fordele plassene fra 5.. til 8. i U20-EM.

Juniorgutta var revansjesugne etter tapene mot Tyskland og Danmark i hovedrunden. Østerrike startet imidlertid kampen best og ledet 3-0 etter tre minutter. Deres målvakt, Leon Bergmann, sto i veien for Norges avslutninger med tre redninger innledningsvis og bidro også med presise kontringspasninger.

Norge tok en timeout på stillingen 11-7 til Østerrike etter 22 minutter. Østerrikes firemålsledelse holdt helt til pause. Andreas Oftedal var Norges toppscorer i første omgang, med tre mål av Norges ti.

Eirik Soløst scoret det første målet i andre omgang. Etter denne scoringen stoppet det dessverre litt opp, og plutselig ledet Østerrike med åtte mål, bare seks minutter inn i andre omgang.

Juniorgutta slet med å score på målvakten Leon Bergmann, som hadde 45 i redningsprosent etter 43 minutter. På dette tidspunktet ledet Østerrike med 10 mål. Sluttresultatet ble 30 – 22 til Østerrike.

Neste kamp for Juniorgutta spilles på søndag. Da skal det avgjøres om de blir nummer 7 eller 8 i EM i Slovenia.