Patrick Helland Anderson spiller for LM04 i EM 2022
Patrick Helland Anderson ble Norges toppscorer igjen.

Juniorgutta ble nummer 8 i U20-EM

Island vant 32-29 over Norge i kampen om 7. -8. plassen i U20-EM. Juniorgutta endte dermed som nummer 8.

Det var søndag formiddag Juniorgutta (LM04) møtte Island til den avsluttende plasseringskampen under U20-EM i Slovenia.

Kampen startet jevnt, hvor lagene avløste hverandre med scoringer. Norge viste positive takter offensivt. Mikkel Solheim og Patrick Helland Anderson scoret ni av Norges ti første scoringer. Etter 13 minutter var stillingen 10-10.

Med ett minutt igjen til pause, etter en jevn og intens førsteomgang, tok Island timeout på stillingen 15-17. I det neste angrepet økte de til tremålsledelse, før Patrick Anderson sørget for å redusere dette til to da han scoret på syvmeter rett før pause. Dermed 16-18 etter 30 minutter.

Marius Olseth scoret det første målet i den andre omgangen. Deretter utlignet Mikkel Solheim til 19-19. Juniorgutta fortsatte den gode perioden, og plutselig ledet Norge med to mål. En sterk opptreden av målvakten Oskar Knudsen hjalp Norge med å holde ledelsen.

Island hentet seg imdlertid inn i kampen. Deres målvakt Breki Arnason leverte flere imponerende redninger som bidro til å snu alt i Islands favør. Juniorgutta tok en siste timeout i sluttminuttene i et forsøk på å hente inn Islands tremålsledelse, men lyktes ikke. Kampen endte 32-29 til Island.

Juniorgutta ender dermed mesterskapet på 8. plass av 24 deltakende nasjoner. Dette betyr at Juniorgutta har sikret seg en plass i neste års VM.