Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240715 Jubel etter seier.jpg
Juniorgutta kunne juble etter kampen mot Sverige!
Foto: Slavko Kolar / Rokometna zveza Slovenije

Juniorgutta beseiret Sverige i hovedrunden

Juniorgutta (LM04) fortsetter å levere varene i EM, og slo Sverige 37-34 i første hovedrundekamp.

Etter tre av tre mulige seire i gruppespillet mot henholdsvis Romania, Tsjekkia og Ungarn, var det mandag klart for hovedrundekamper i EM i Slovenia. I hovedrunden møter Juniorgutta Danmark og Sverige, som de måtte se seg slått av i Scandinavian Open (SOC) få dager før EM-åpningen, i tillegg til Tyskland. I første kamp var det svenskene som stod for tur.

Det måtte en god del bomskudd og tålmodighet til før kampens første mål var et faktum, men når lagene åpnet målkontoene sine var det Norge som var mest effektive i åpningsminuttene. Lagene var jevnspilte, men Juniorgutta hadde et lite overtak, og ledet 10-6 etter kvarteret spilt.

20240715 Axel Skaarnæs.jpg
Axel Skaarnæs spilte en god kamp for Norge, og var sentral i begge ender av banen.
Foto: Slavko Kolar / Rokometna zveza Slovenije

Norge, med toppscorer Patrick Helland Anderson i spissen, kunne fortsatte å øke ledelsen mot Sverige, og var foran med seks mål etter 20 minutter. Sverige hentet inn store deler av ledelsen, og var kun ett mål bak minuttet før pause, før de utlignet til 15-15 i siste sekund.

I andre omgang var det nok en gang Norge som fikk den beste starten. Axel Skaarnæs og Mikkel Solheim var gode etter hvilen, mens Anderson leverte varene fra syvmetersmerket. De norske guttene var gode i begge ender av banen, og ledet 27-22 midtveis i omgangen.

Det norske laget fortsatte å score mye mål, noe de har gjort hele turneringen. Bakover stod de norske guttene tøft imot, og ledet dermed med fem mål da det gjenstod ti minutter. Emil Havsgård satte spikeren i kista og sikret til slutt seier 37-34 og revansjerte SOC-tapet mot Sverige.

20240715 Norges beste mot Sverige.jpg
Emil Havsgård ble kåret til Norges beste spiller mot Sverige.
Foto: Slavko Kolar / Rokometna zveza Slovenije

Neste hovedrundekamp er allerede i morgen, tirsdag, kl. 19.00. Da venter ny skandinavisk motstand i Danmark. Alle kampene fra mesterskapet vises på Handball-globe.tv

KAMPFAKTA
Juniorgutta, EM i Slovenia - hovedrunde
Norge - Sverige 37-34 (15-15)
Celje, Slovenia
Toppscorer Norge: Patrick Helland Anderson - 11 mål
Toppscorer Sverige: Axel Månsson - 8 mål
Utvisninger: Norge 7x2 min., Sverige 3x2 min.

Fullstendig kamprapport
Alt om EM i Slovenia
Mer om Juniorgutta (LM04)