Agathe Naustdal
Agathe Naustdal var god for Norge.

Jentelandslaget sikret 7. plass i European Open

Jentelandslaget lå under til pause, men snudde kampen og vant til slutt 25-21 mot Island.

Det var Norge som kom best i gang i turneringens siste kamp, og ledet 3-0 etter syv minutter. Flere norske spillere noterte seg på scoringslisten i åpningsminuttene. Etter halvspilt omgang begynte Island å melde seg på, og overtok ledelsen da det gjenstod fem minutter.

Islendingene var effektive siste halvdel av omgangen, og scoret hele ni mål mens Norge kun scoret to. De hvitkledde kunne dermed på til pause med en 13-10-ledelse.

Island fortsatte å øke ledelsen også etter hvilen, og var foran med fire mål etter fem minutter. Omsider begynte de norske jentene igjen å melde seg på, og med god hjelp av blant annet Agathe Naustdal og Emeli Sørvik-Hansen på venstresiden utlignet de til 17-17.

Ti minutter før slutt hadde Jentelandslaget overtatt ledelsen. Norges toppscorere i turneringen, Emeli Sørvik-Hansen og Viktoria Odinokova Eilertsen, var gode i slutten av kampen, og sikret 25-21-seier og 7. plass for Norge i European Open!