Fredrikstad Cup

Frida Tverraaen Moen

I gang med plasseringskamper i EM

Juniorjentene tok seg til kvartfinale og skal spille om 5. plass i Beach-EM, mens gutta kjemper om 13. plass.

Beachjuniorgutta

Fredag spilte Beachjuniorgutta sin første plasseringskamp som endte med 1-2-tap etter shoot out mot Romania. Lørdag var det klart for flere plasseringskamper mot Frankrike og Polen.

Det var Frankrike som kom best i gang i dagens første plasseringskamp, og hadde sikret seg 6 poeng før Norge satte sin første ball i mål. Franskmennene fortsatte å øke ledelsen, og hadde god kontroll den første omgangen. Stillingen til pause var 25-12.

Etter hvilen var lagene mer samspilte, men etter få minutter dro Frankrike i fra. Også i denne omgangen slet Norge med å ta igjen franskmennene, som også vant andre omgang med god margin med stillingen 21-16. Frankrike vant kampen 2-0.

Fullstendig kamprapport

I dagens andre kamp fikk Norge en bedre start. Lagene var jevnspilte i starten, men Beachjuniorgutta var stadig et hakk foran. Oliver Petersen Nordberg var god, og bidragsytende til at Norge vant første omgang 19-18.

Også etter pause fortsatte det jevne spillet mellom lagene. Lagene byttet på å ha ledelsen, men Polen vant til slutt 24-20. I shoot outen var det Polen som trakk det lengste strået, og vant til slutt kampen 2-1.

Polen - Norge 2-1
Oliver Petersen Nordberg – 17 poeng
Polens toppscorer: Maciej Kubisiak & Bartosz Zaworski – 12 poeng hver

Beachjuniorgutta skulle lørdag kveld spille første plasseringskamp, hvor de kjemper om 13.-16. plassen i turneringen. I første kamp var det vertsnasjon Bulgaria som stod for tur. Lagene var jevne i åpningsminuttene, men midtveis begynte vertene å dra i fra. 24-18 i Bulgarias favør var et faktum etter første omgang.

Norge kom best i gang etter pause, men midtveis i omgangen var lagene helt jevnspilte. Med tre minutter igjen på klokken fikk de en luke som Bulgaria ikke klarte å tette. Norge vant andre omgang 20-16. Norge var også best i shoot outen, og vant 2-1.

Bulgaria - Norge 1-2
Truls Elden - 23 poeng
Polens toppscorer: Nikola Hristakov - 14 poeng

Martin Eeg-Sandtorv

Beachjuniorjentene

Beachjuniorjentene fortsatte gruppespillet lørdag formiddag, før plasseringskampene og kvartfinale ventet senere på dagen.

I Norges siste kamp i gruppespillet stod Nederland for tur, som kom best i gang i første omgang. Norge utlignet til 10-10 halveis i omgangen, men Nederland var best inn mot pause og vant 17-12.

Etter hvilen var lagene helt jevnspilte de første minuttene. Norge gikk opp i ledelsen, og Nederland utlignet, og slik utspilte det seg før Nederland overtok ledelsen midtveis. Nederland vant andre omgang 22-18 og ble gruppevinnere foran Norge.

Beachjuniorjentene, Junior-EM - gruppespill
Nederland - Norge 2-0
Berthe Berge Mæhlum – 14 poeng
Nederlands toppscorer: Nienke Slippens – 12 poeng

De norske jentene tok seg til kvartfinale hvor de møtte Frankrike. Kampen var jevn i starten, men Frankrike hadde et lite overtak. Norge hentet seg inn og utlignet til 16-16 i siste minutt, men et poeng i siste sekund sikret 19-18 til Frankrike.

Starten av andre omgang var også veldig jevn, med Norge i ledelsen etter to minutter. Etter hvert overtok Frankrike ledelsen, og kunne øke den ytterligere utover i omgangen. Frankrike vant 19-14, og dermed 2-0 over Norge i kvartfinalen.

Beachjuniorjentene skal dermed spille om 5.-8. plassen i EM søndag.

Beachjuniorjentene, Junior-EM - kvartfinale
Kata Bali – 10 poeng
Nederlands toppscorer: Eloise Laborde – 15 poeng

Berthe Berge Mæhlum

I morgen, søndag, er det klart for turneringens siste kamper, og det skal kjempes om de endelige plasseringene. For Beachjuniorjentene blir kampene ekstra viktige, da de kan kvalifisere seg til VM neste år dersom de tar 5. plassen.