Gjøvik 20240716.
Norges Kari Brattset Dale under privatlandskampen i håndball mellom Norge og Danmark i Gjøvik Fjellhall.
Stine Skogrand og Kari Skaare Dale stod tett sammen i forsvar mot Danmark.

Håndballjentene vant jevnt nabooppgjør

Det ble spenning da Norge tok i mot Danmark til treningskamp, men Håndballjentene seiret til slutt 26-24.

Håndballjentene fortsetter forberedelsene til OL i Paris med to treningskamper mot Danmark. Den første kampen ble spilt i Gjøvik Fjellhall, før de møtes til et returoppgjør i København på torsdag.

Danmark åpnet med kampens første scoring og fikk et lite forsprang fra start. Håndballjentene slapp aldri danskene langt fra seg og kom til utligning på 5-5 med scoring fra Kari Brattset Dale.

Utover i omgangen slet de norske jentene med å stoppe den danske strekspilleren, som var med på å holde danskene hakket foran. Mot slutten av omgangen fikk de norske jentene derimot bedre kontroll i forsvar og sikret scoringer i angrep. Med bare tre minutter igjen av omgangen kom Håndballjentene for første gang i føringen med ett mål.

Rommet på ett mål ble stående til pause, og Norge gikk i garderoben med ledelse 13-12 over Danmark.

Andre omgang ble også jevn i Gjøvik Fjellhall. De norske jentene holdt på ledelsen og økte til en tomålsledelse, men før ti minutter spill utlignet danskene til 16-16. Norge tok seg igjen til føringen, men bare minutter senere utligner Danmark og tok deretter over ledelsen.

Norges Stine Bredal Oftedal under privatlandskampen i håndball mellom Norge og Danmark i Gjøvik Fjellhall.
Stine Oftedal spilte sin siste kamp på norsk jord i Gjøvik Fjellhall. Hun scoret to mål i oppgjøret mot Danmark

Like før halvspilt omgang tok hjemmelaget tilbake ledelsen, men de to OL-nasjonene fulgte hverandre tett også inn i omgangens andre halvdel. Nora Mørk viste at hun ikke var klar for å gå på et tap før OL, og kunne signere for sin åttende scoring i kampen da hun sendte Norge foran 22-21 med rett over ti minutter igjen.

Inn i kampens siste fem minutter snappet Camilla Herrem ballen og kontret inn sitt mål nummer 900 for landslaget, som sendte de norske jentene foran med to mål. Norge snappet igjen ballen fra det neste danske angrepet, og scoring fra Dale på løp ga Håndballjentene en ledelse på 25-22.

De danske jentene kom seg ett mål nærmere, men en angrepsfeil i det siste minuttet gjorde at Norge kunne bruke tid og sikre seieren. Det ble ikke scoring i hverken Norge eller Danmark sitt siste angrep, som gjorde at det til slutt endte med norsk seier 26-24.

Torsdag 18. juli klokken 18:45 møter Håndballjentene igjen Danmark, da i København. Etter det vil gruppespillet i OL være neste gang de to lagene sees.

Treningskamp
Norge – Danmark 26-24 (13-12)
Gjøvik Fjellhall
Toppscorer Norge: Nora Mørk – 8 mål
Toppscorer Danmark: Rikke Iversen, Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen – 4 mål
Utvisninger: Norge 2x2 min., Danmark 3x2 min