Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240730 Katrine Lunde NOR-KOR.jpg
Katrine Lunde kom inn etter hvilen og endte med hele 55 i redningsprosent.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Håndballjentene beseiret Sør-Korea i OL

Reistad-comeback og Katrine Lunde i mål var to lysglimt i Håndballjentenes 26-20-seier mot Sør-Korea.

Gruppespillet i OL er i gang for fullt. Etter et surt tap mot Sverige i åpningskampen reiste Håndballjentene seg og beseiret Danmark søndag kveld. Tidlig tirsdag morgen var det Sør-Korea som stod for tur.

Norge, i helblått for dagen, kom godt i gang i South Paris Arena 6. Solid forsvarsarbeid resulterte i tempofylt ankomstspill og flere kontringer i åpningsminuttene. Silje Solberg-Østhassel leverte varene bakerst for Norge, som ledet 5-3 etter ti minutter.

Minuttet senere kunne Sør-Korea utligne til 5-5 etter at Håndballjentene slet med uttellingen framover. Henny Ella Reistad entret banen for Norge etter to kamper på sidelinjen, og bidro til å ende seks minutters måltørke. Likevel var lagene jevnspilte de neste minuttene.

Mot slutten av omgangen giret Norge opp og økte effektiviteten i angrepsspillet. Etter en relativt målfattig første omgang kunne Håndballjentene gå til pause med en knapp ledelse på stillingen 13-11.

20240730 Henny Ella Reistad NOR-KOR.jpg
Henny Ella Reistad fikk sitt OL-comeback i kampen mot Sør-Korea.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Det var et revansjesugent norsk lag som entret banen etter pause. De norske jentene var tålmodige i angrepsspillet, og kom seg til gode sjanser i starten av andre omgang. Reistad kom godt i gang etter hvilen, og sendte Norge opp i en femmålsledelse.

Sør-Korea la om til 7-mot-6-spill ti minutter inn i omgangen, men Håndballjentene hadde god kontroll i forsvar. Bakerst var Katrine Lunde i det umulige hjørnet nok en gang, og Norge økte til 21-15 med et kvarter igjen på klokken.

Stine Skogrand var solid for Norge og leverte varene fra både bakspillerposisjon, høyre kant og i forsvar. Etter en svak første omgang reiste Håndballjentene seg betraktelig etter hvilen, og vant til slutt 26-20. Norge tok dermed sin 30. seier mot Sør-Korea.

FAKTA
OL kvinner, gruppespill
Norge – Sør-Korea 26-20 (13-11)
South Paris Arena 6, Frankrike
Toppscorer Norge: Stine Skogrand – 5 mål
Toppscorer Sør-Korea: Eun Hee Ruy – 6 mål
Utvisninger: Norge 2x2 min., Sør-Korea 1x2 min.