Drømmen om EM-semi stoppet mot Danmark

Etter en god start ble Danmark for sterke for Juniorgutta i EMs siste hovedrundekamp. Stillingen ble 29-33.

Torsdag ettermiddag spilte Norge sin siste kamp i hovedrunden av EM. Etter å ha beseiret Sverige og tapt mot Tyskland, møtte Juniorgutta (LM04) Danmark i en avgjørende kamp om en semifinaleplass i EM.

Juniorgutta startet sterkt. Mikkel Solheim scoret tre mål på de første fem minuttene, og Norge ledet 5-3 etter seks minutters spill.

Etter omtrent ti minutter var Norges tomålsledelse hentet inn, og kampen jevnet seg utover omgangen. Etter 20 minutter var stillingen 11-11. Elverum-spilleren Patrick Helland Anderson markerte seg tidlig i kampen, med fem av Norges 11 mål.

Danmark leverte så en sterk periode både offensivt og defensivt, og opparbeidet seg en tremålsledelse etter 25 minutter. Rett før pause kom Norge tilbake med viktige scoringer fra Mikkel Solheim og en sterk redning av Oscar Larsen Syvertsen. Dette gjorde at Norge reduserte Danmarks ledelse fra tre mål til ett, og stillingen var 16-17 til pause.

Starten på andre omgang var jevn, og LM04 kjempet hardt for å hente inn Danmarks ledelse. Men Danmark beholdt føringen, og sto med tomålsledelse etter 40 minutter.

Enkelte offensive unøyaktigheter og litt for mange tominuttere førte til at Danmark økte sin ledelse. På det meste var det seks måls forskjell. Ved kampslutt sto det 33-29 til Danmark over Juniorgutta.

Mikkel Solheim ble kåret til Norges beste spiller. Han og Patrick Helland Anderson sto for 23 av Norges 29 scoringer.

Mens Danmark skal spille semifinale i Slovenia, venter nå spill om 5.-8. plass for våre gutter. Første kamp går fredag, og vil bli sendt på handball-globe.tv.

Uansett hvordan det går i plasseringskampene, har Juniorgutta sikret seg plass i neste års VM, gjennom et oppløftende EM i Slovenia så langt.