Paris, Frankrike 20210209.
Norges Vilde Mortensen Ingstad under gruppespillet i håndball for kvinner mellom Danmark og Norge på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024.
Takket være en forrykende start kunne Vilde Ingstad og de norske jentene juble etter seier over Danmark i den andre OL-kampen.

Kom sterkt tilbake og tok første seier i OL

Solid spill sørget for at den første seieren for Håndballjentene i OL 2024 kom etter 27-18 over Danmark.

Det var herlig å se Håndballjentene tråkke til fra start både i forsvar og angrep mot Danmark i den andre OL-kampen. Avslutningene satt som de skulle, og Norge var i føringen 6-1 da danskene tok timeout etter snaut ni minutter.

Mens danskene byttet i rekkene, fortsatte de norske spillerne drømmeåpningen, og fant hverandre i gode posisjoner. I tillegg sto Silje Solberg-Østhassel fantastisk i det norske målet. Det første kvarteret hadde hun en redningsprosent på over 60 prosent!

Effektive norske spillere sørget for at ledelsen var oppe i 11-2 i førsteomgang.

Norway's pivot #13 Kari Brattset Dale (2ndR) tries to shoot past Denmark's pivot #34 Rikke Iversen (R) during the Women's Preliminary Round Group A handball match between Denmark and Norway of the Paris 2024 Olympic Games, at the Paris South Arena in Paris, on July 28, 2024. Denmark's Rikke Iversen, Line Haugsted and Norway's Kari Brattset Dale (Photo by Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Kari Brattset Dale ble sammen med Veronica Kristiansen norsk toppscorer mot Danmark.

En ny dansk timeout ble fulgt av spill sju mot seks, som Sverige brukte med hell mot Norge i åpningskampen. Danmark reduserte flere ganger – men Norge gikk til pause seks mål foran.

Henny Reistad måtte stå over også mot Danmark. Bakspilleren, som scoret 15 mot danskene i forrige mesterskapskamp, var heller ikke med i de to testkampene før OL-starten. Norge så ut til å klare seg meget bra uten henne, men likevel får vi håpe at hun snart er klar for spill.

Stine Skogrand klinte ballen helt opp i krysset fra sjumetersmerket, da hun startet de norske scoringene etter pause. Mens de norske jentene holdt på det gode spillet og holt danskene på god avstand, var det smil og jubel fra våre jenter – samtidig som det roet nervene på alle norske håndballfans på tribunen i den franske hovedstaden og hjemme.

– Det var helt nydelig å vinne over Danmark. Det var tøft for oss å tape åpningskampen og komme tilbake, men jeg synes vi gjør det på en fantastisk måte. Jeg er veldig, veldig glad for det. Forsvaret var et stort hakk opp, og vi prøvde å være tålmodig og bruke mer tid da vi ledet. Nå er vi ordentlig i gang, og det er jeg så glad og lettet over, sa Stine Bredal Oftedal til TV Norge etter kampen.

De fire beste lagene i gruppespillet går til kvartfinale.

Håndballjentenes neste kamp i OL er mot Sør-Korea 30. juli kl. 11.00. Kampen ser du på TV Norge eller Max.

Paris, Frankrike 20240728.
Norge med seier  under gruppespillet i håndball for kvinner mellom Danmark og Norge på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024.
De norske spillerne takker publikum etter søndagens kamp.