Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Berlin, Tyskland 20240113. 
Norges Kristian Bjørnsen under gruppespillkampen i håndball-EM mellom Færøyene og Norge i Mercedes-Benz Arena.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

- Spennende oppgaver venter

Kristian Bjørnsen har hatt en strålende sesong med Aalborg. Klubben spilte seg til sølv i Final4.

- Sesongen har vært kanonbra! Hadde noen sagt at vi skulle til Final4 før sesongen, hadde jeg ikke trodd på det. Vi tapte to kamper etter to mindre gode prestasjoner, men å gå til topps i Danmark var det store målet og Final4 var en drøm. Der fikk vi stor støtte fra Aalborg-fansen på tribunen, og det ga virkelig mersmak. Man vil bare tilbake dit så fort som mulig, forteller 35-åringen som er den eldste av gutta i den norske troppen. Han er nummer ni på listen over antall landskamper gjennom tidene og nummer seks på toppscorerlisten. 

Og for landslaget venter en spennende periode med oppkjøring og kamper i forkant av OL. Han var en del av Håndballguttas lag i OL i Tokyo som var koronapreget. Denne gangen blir det noe helt annet. 

- Etter en lang og tung sesong står det spennende oppgaver foran oss med OL som høydepunktet i sommer. I 2021 var det mange restriksjoner og ikke publikum på tribunen. Nå venter drømmen som jeg tror alle spillere bærer på, utdyper han. 

I Gjøvik Fjellhall venter Spania som har vært en vanskelig motstander for Håndballgutta i en årrekke. De 45 spilte kampene har gitt 10 norske seire, to uavgjorte og 33 seire for spanjolene. Men etter flere ettmålstap i 2019 og 2021, ble det endelig seier for Norge i EM 2022, og en ny seier i VM 2023. Men tro ikke at det blir enkel match i oppkjøringen. 

- Spanjolene har en enorm rutine og har vært med i gamet i mange år. De spiller litt annerledes forsvar enn vi gjør i Skandinavia. Bakspillerne er offensive når vi angriper, og de er flinke til å presse oss inn i situasjoner vi ikke ønsker å komme i. Da er det lett å gjøre enkle feil. I tillegg er de veldig gode mann-mot-mann i duellspillet, forklarer han. 

Selv har stavangermannen aldri spilt håndball i Gjøvik Fjellhall, så det er en opplevelse han ser fram til. 

- Å spille landskamp på hjemmebane er noe jeg alltid gleder meg til – å spille for Norge i Norge – det er stort. Og ekstra moro er det når vi får matche oss mot en så god motstander som Spania i den siste kampen før OL. Jeg håper hallen blir full og at vi får hjelp fra tribunen til å spille en god kamp, sier Bjørnsen.  

Håndballgutta åpner OL i Paris lørdag 27. juli kl. 16.00 mot Argentina. Da gjelder det å være klar fra start. 

- Jeg gleder meg ekstremt til dette OL. Det er bare gode lag med og alle kampene er viktige. Vi er i en knalltøff gruppe, så vi må være på fra start. Det gjelder å få med seg så mange poeng som mulig for å nå kvartfinalen. Klarer vi det kan alt skje, sier høyrekanten. 

Fakta om Kristian Bjørnsen  

  • 35 år 
  • Debut 19.07.2012 mot Danmark 
  • 197 landskamper  
  • 709 mål