Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240710 Jubel etter seier.jpg
Foto: Slavko Kolar / Rokometna zveza Slovenije

Talentsjefen: - Det bor mer i disse gutta

Talentsjef Claus Dalgaard-Hansen gleder seg over Juniorguttas utvikling under EM i Slovenia.

Juniorgutta har startet EM i Slovenia med tre av tre seire mot Romania, Tsjekkia og Ungarn, og er dermed klare for hovedrundespill.

- Turneringsformen er slik at bare puljevinneren kan være sikker på å gå videre. Det har satt alle under press, og det presset har alle våre spillere håndtert fint. Nå er årgangen sikret både knallharde og meget utviklende kamper resten av mesterskapet, og samtidig en VM-billett neste år, sier talentsjef på guttesiden i Norges Håndballforbund, Claus Dalgaard-Hansen.

- Jeg gleder meg virkelig på spillernes, ledernes og guttehåndballens vegne, sier Dalgaard-Hansen, som har vært i Slovenia selv de siste dagene.

- Jeg har sett et lag som er ambisiøst og ærgjerrig, og dermed løftet sitt nivå fra kamp til kamp. Det er kommet inn mer sikkerhet i de forskjellige faser av spillet. Selv om motstanderne på forskjellig vis har utfordret spillerne, så har man klart å holde fast i de tingene man selv tror på, forteller Dalgaard-Hansen.

Nå venter tre meget dyktige motstandere og dermed en fantastisk utviklingsarena for spillerne, påpeker talentsjefen.

- Det er i mine øyne ikke tvil om at vi må ta nye steg i spillet for å nå semifinalen. Angrepsspillet har vært veldig bra, men skal vi kunne matche Sverige, Tyskland og Danmark, må både det individuelle og kollektive nivået løftes en hel del. Vi kan ikke forvente at vi kan fortsette å score 35 mål i hver kamp. Angrep vinner kamper – forsvar vinner mesterskap, påpeker Dalgaard-Hansen.

- Hva er drømmen?

- Norge har på guttesida bevist at man kan stå i finaler på seniornivå, selv om man ikke har vunnet en eneste ungdomsmedalje. I det faktum ligger det på den ene side et viktig poeng i at man ikke kan lese seniorresultater ut av ungdomsresultater, sier han.

- På den andre sida er jeg overbevist om at det sitter en gjeng i Slovenia og drømmer om å bli historiske gjennom å vinne den første medaljen noensinne. Det blir krevende, men bevarer man ærgjerrigheten i alt det man foretar seg på og utenfor banen, kan alt skje. Det bor mer i disse gutta.

Juniorgutta i hovedrunden:

15.07 kl. 16.40 Norge - Sverige
16.07 kl. 19.00 Tyskland - Norge  
18.07 kl. 16.40 Norge - Danmark

Alle kampene fra mesterskapet vises på Handball-globe.tv.

Les mer om Juniorgutta